ß
Pe 5 si 6 iulie, caravana “MasterChef” a ajuns in capitala, dupa mai multe opriri in Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara.
Preselectiile au adunat nu numai bucuresteni, ci chiar si locuitori din alte tari ale Europei: Spania, Italia, Anglia, Belgia, Irlanda si Grecia. in plus, la preselectii au participat si castigatori ai titlului de “MasterChef”, alaturi de alti concurenti de la editiile precedente, pentru a-i incuraja pe cei prezenti.
Petru Buiuca, primul “MasterChef” din Romania, a venit duminica la preselectii, impartasindu-le concurentilor experienta sa: “in momentul in care intri in cursa pentru sort, nu mai exista nimic altceva in viata ta. Pui pauza la tot: relatii, familie, job si distractie. Dar ai parte de cea mai tare cursa contra cronometru din viata ta. Asa ca, daca crezi in arta culinara si in talentul tau, trebuie sa vii la MasterChef!”
La fel, Jesica Zamfir, castigatoarea editiei precedente “MasterChef”, i-a incurajat pe cei prezenti si le-a laudat preparatele: “Farfuriile celor ce abia incep cursa MasterChef mi s-au parut pline de emotie. Au avut si initiativa, semn ca oamenii chiar se straduiesc! Sper ca noii concurenti sa-si descopere pe parcursul concursului potentialul si sa evolueze.”
La preselectii au mai fost prezenti Alexandra Shine si Rares Calota, concurentii din editia anterioara, alaturi de Alex Hora si Sidia Sissoko, participanti in sezoanele precedente. Sidia Sissoko, cel care acum este bucatar cu acte in regula, a subliniat ca “MasterChef” “a schimbat complet fata gastronomiei in Romania”.
Atat sambata, cat si duminica, la inscrierea in concurs au venit membrii ai aceleiasi familii: sot si sotie sau frate si sora. Concurentii nu au fost in totalitate romani, pentru ca multi cetateni straini au participat la preselectii, aspirand la marele titlu de “MasterChef”. O poveste interesanta a fost cea a unui italian stabilit de anul trecut in România, care a deschis o pizzerie in apropiere de Cismigiu.
Concurentii din ambele zile, cu o medie de varsta intre 20 si 45 de ani, au ocupatii foarte diverse, demonstrand ca pasiunea pentru gatit nu are limite.
Participantii au fost programatori IT, consilieri juridici, administratori de pensiuni si firme, barmani, ospatari si chiar si un pilot de avion.
Preparatele alese au fost cu preponderenta din bucataria asiatica si cea italiana, iar in a doua zi de preselectii au impresionat deserturile: moelleux au chocolat, prajitura raw vegana, crema cu vanilie si banana si cunoscutele savarine. In mod surprinzator, romanii au ales sa pregateasca si preparate fast food, cum ar fi burgerii cu cartofi prajiti, pe langa preparatele traditionale.
Caravana “MasterChef” si-a incheiat turul prin tara in acest weekend in Bucuresti si isi astepta concurentii din toamna, la ProTV.
“MasterChef“ - Prinde gustul competitiei, numai la ProTV!
Gallery