ß
Ovidiu are 35 de ani si este intructor de yachting, meserie pentru care a renuntat la 10 ani de avocatura. "Momentul in care am realizat ca gatitul este ceea ce doresc sa fac in viata a fost in timpul excursiilor cu yachtul. Cea mai grea situatie in care am gatit a fost pe yacht, in timpul unei furtuni. Furtuna dura de foarte mult timp, iar echipajul (7 persoane) era inghetat si infometat. Am coborat in cabina unde valurile ma aruncau efectiv dintr-un perete in altul. A trebuit sa ma leg cu parame ca sa ma asigur. Din fericire, aragazul pe yacht se balanseaza si contracareaza miscarile vasului. Am fiert apa si am gatit o oala imensa de orez cu pui si ciuperci."
1. Care e visul tau cel mai mare?
Visul meu cel mai mare este sa ajung sa navighez pe toate marile si oceanele lumii.
2. Care e colegul tau preferat si care cel mai putin preferat?
Colegul meu preferat a fost Anni, un om de o candoare deosebita si multa pasiune pentru gatit. Eu m-am atasat de toti si i-am privit ca pe niste colegi de echipaj intr-o expeditie de gatit, cu bune si cu rele. Absolut toti sunt oameni deosebiti.
3. Care dintre fostii concurenti de la MasterChef, din sezoanele trecute, ti-a placut cel mai mult?
Fara dubiu, concurentul meu preferat de la editiile anterioare a fost Victor Nemes. Calmul sau si constanta in gatit l-au pus pe locul I in topul preferintelor mele.
4. Descrie-te in cateva cuvinte.
Sunt o persoana care dupa 25 de ani a realizat ca (surprinzator) nu este nemuritoare si ca anii trec foarte repede. Astfel am decis sa imi urmaresc pasiunile. Yachtingul, gatitul, calatoritul, sportul, toate acestea se regasesc in viata mea zi de zi. Avocatura pe care o practic de mai mult de 10 ani vine tot dintr-o pasiune – aceea de a ajuta oamenii. In plus, imi plac provocarile. Pentru mine nu exista cuvantul “imposibil”. Am auzit de foarte multe ori cuvantul acesta in legatura cu diferite intreprinderi de-ale mele – inclusiv show-ul MasterChef – si am demonstrat de tot atatea ori ca nu a fost un termen bine folosit.
5. Ce alte hobby-uri/pasiuni mai ai in afara de gatit?
Cealalta mare pasiune a mea reiese din tot ce fac, dar pentru cei care inca nu o cunosc, le propun o ghicitoare: “Un sport modern, elegant si care iti ofera foarte multa libertate – y _ _ _ _ _ _ g.” :)
6. Daca ai putea fi o prajitura, la alegere, ce prajitura ai fi?
Daca as spune “o bezea”? Nu m-ar crede nimeni... Cred ca “tiramisu” m-ar reprezenta cel mai bine. Pot explica de ce... dar cu o alta ocazie :)... sau pe Facebook :).
7. Ce ai descoperit despre tine, pe parcursul emisiunii?
Cu ocazia MasterChef am studiat mult si am descoperit cate deprinderi gresite dobandisem in legatura cu bucataria si ingredientele. Unui lucru atat de important precum mancarea si nutritia nu-i acordam atentia cuvenita. Pe viitor acest lucru nu se va mai intampla.
8. Unde ai mancat cea mai buna mancare?
Cea mai gustoasa mancare am descoperit-o in Istanbul, navigand pe Bosfor, intre doua continente, unde mixul oriental si occidental a creat arome de neegalat. Cea mai buna (sanatoasa) mancare am intalnit-o in insulele grecesti, unde la fiecare taverna familiala din porturi gasesti feluri preparate din pestele si fructele de mare aduse de pescari in dimineata aceea. Cea mai buna masa mi-a fost servita in insula Palmizana din Croatia, unde am primit cea mai buna friptura de ton (DIN LUME) din pestele prins de patronul localului, in ziua aceea. Suculenta, pregatita perfect, cu urme de gratar si gustul natural de mare al pestelui care cu cateva ore inainte inota liber... a fot un deliciu. P.S. Restaurantul nu servea friptura de ton, daca patronul nu avea noroc la pescuit in ziua respectiva.
9. Care e cea mai ciudata mancare pe care ai incercat-o pana acum?
Cea mai ciudata mancare pe care am incercat-o au fost cu siguranta stridiile. Foooaaaarte ciudate. Mi-a fost greu sa ma decid sa le incerc. Dar cu siguranta afrodiziace. Dupa ce ai trecut prin experienta mancatului, ai o stare de euforie ca ai reusit sa nu le dai afara :)
10. Care e preparatul care iti iese cel mai bine, de fiecare data?
Pastele, fara indoiala, cu sos tomat sau sos pesto. Si niciodata nu mi-a fost rusine nici de pastele mele cu fructe de mare.
12. Ce bunatati ai gatit pentru masa de Paste anul acesta?
Anul acesta mi-au fost solicitate in special cotletele de berbecut in crusta de fistic si caju.
13. Trei trucuri de-ale tale in bucatarie.
1. Ingrediente foarte proaspete.
2. Preparare termica minima.
3. Gatit direct in fata invitatilor la masa, cu explicatii si povestiri.
14. Completeaza tu - Nu ma asteptam ca la MasterChef sa ...
...existe atata adrenalina si suspans! Credeam ca este un show regizat si suspansul este creat doar prin montaj. Acum imi dau seama ca totul este 110% real si emotiile tale, ca si concurent, sunt de 1 milion de ori mai mari decat isi imagineaza telespectatorul de acasa.
15. Care e cel mai util lucru pe care l-ai aflat la MasterChef?
Cel mai util lucru pe care l-am aflat de la MasterChef este ca poti gati foarte bine cu ingrediente de foarte buna calitate, fara sa cheluiesti mult mai mult decat pana acum. Doar prejudecatile noastre si deprinderile gresite ne fac sa mancam mult mai prost decat meritam! “Gătiți!” Acesta este indemnul meu si cel mai util lucru pe care l-am aflat de la MasterChef.
16. Descrie-i in cateva cuvinte pe cei trei chefi.
Chef Catalin Scarlatescu – gustul e foarte important. Nu ai gust? Te elimina. Intrasigent. Chef Florin Dumitrescu – mancarea este o experienta complexa. Ai gresit un element? Il vede. Nu iarta. Chef Sorin Bontea – teoretician in bucatarie. Tehnica adecvata creeaza mancare buna. Nu ai tehnica, sansele tale tind spre zero.
17. Ce te-ai gandit sa faci dupa terminarea acestui show?
Voi incerca sa transmit mesajul invatat in cadrul MasterChef: “3. 2. 1. Gătiți!”
Gallery