Jesica are 28 de ani, este casatorita si are un baietel de doi ani.
A plecat in Spania sa faca rost de bani pentru facultate si a ajuns sa stea 7 ani in Sevilla. Provine dintr-o familie modesta, cu inca o sora si un frate. A muncit mult de mica, iar cat a stat in Spania a facut pe rand cutatenie in case timp de 1 an, apoi s-a angajat ca barman intr-o cafenea si dupa ceva vreme a ajuns managerul acelei cafenele din Sevilla, pe care a administrat-o timp de 3 ani.
"Vazand ca sunt capabila sa administrez un local fara ajutorul nimanui, am facut un imprumut si am deschis un magazin acolo. Nu a mers asa cum ma asteptam, asa ca am renuntat la el. Si ne-am decis sa ne intoarcem acasa atunci cand baietelul nostru avea un an si jumatate."
A inceput sa gateasca de mica, de la 10 ani, nevoita fiind sa pregateasca masa familiei. Cand a implinit 18 ani si-a organizat singura petrecerea si a gatit, pentru ca nu avea bani. Gateste variat, de la caracatita in stil gallego sau peste in crusta de sare, pana la painici cu stafide si foie gras, paella si alte preparate din zona Andaluciei. Pe langa bucataria din sudul Spaniei, ii place sa combine gusturi din bucataria araba (in special marocana), indiana si braziliana.
Se pricepe si la dulciuri, care ii ies mereu apetisante si gustoase. Odata intoarsa in tara, s-a inscris la facultate, asa ca este anul I la Facultatea de Litere, Sectia Engleza - Franceza. Crede ca "MasterChef" o poate ajuta sa isi schimbe viata.