Raluca este de profesie economist si e casatorita de 12 ani.
A lucrat in domeniul finantarilor auto inca de la finalul facultatii, apoi a incercat mai multe afaceri de familie, fiind totodata implicata si in activitatea unui ONG. Bazele bucatariei le-a deprins de la mama si de la bunicul sau, iar de cateva luni a devenit vegetariana, incercand acum sa se puna la punct cu retete fara carne. In bucatarie marturiseste ca a avut experiente impartite: dezastre si reusite.
"Am gatit deserturi bune si feluri de mancare gustoase, dar imi place mult sa experimentez si din cauza asta nu de fiecare data rezultatul este cel pe care il asteptam. Imi plac bucatariile internationale mult mai mult decat bucataria romaneasca."
Spune ca gateste bine paste facute in casa cu ciuperci de padure, supa cappuccino de ciuperci, peste si fructe de mare. I-ar placea sa aiba un restaurant al ei si crede ca "MasterChef" o poate duce mai aproape de acest vis.
"Mi-ar placea tare mult sa pot lucra in bucataria propriului meu restaurant, dar si in afara ei. Visez la un loc cu nu mai mult de 10 mese, un loc cu mancare gustoasa si atmosfera calda. Iar daca as castiga, as avea ocazia sa realizez cateva din proiectele caritabile pe care le am in plan la ONG-ul pe care il conduc."