ß
"MasterChef" a dat startul preselectiilor pentru cel de-al patrulea sezon al celui mai in voga show culinar din tara. Caravana emisiunii a ajuns pentru prima oara in istoria Masterchef Romania la Iasi si Cluj ca sa descopere viitoarele star-uri intr-ale bucatariei.
Dis-de-dimineata, ardelenii au venit la hotelul Golden Tulip Ana Dome din Cluj, incarcati cu bunataturi gata preparate cu care sa demonstreze ca au fler de "chef".
De la ingineri, contabili, avocati, politisti sau chiar baby-sitteri, concurenti din Petrosani, Targu-Mures, Timisoara, Zalau si, bineinteles, Cluj-Napoca, s-au prezentat increzatori in talentul lor culinar, cu gandul la marele titlu si la premiul in valoare de 50.000 de euro. Mancaruri care mai de care mai sofisticate sau, dimpotriva, retete traditionale reinterpretate, toate au imbiat simturile intr-o contopire de arome, gusturi si culori. Pasionatii de bucatarie au combinat ingredientele in cele mai neasteptate moduri: orez salbatic cu sofran si menta, piept de pui cu miere, ceafa de mistret cu sos de zmeura, ciuperci cu sos de soia.
Razvan Fodor, prezentatorul show-ului de la ProTV, a fost alaturi de candidatii dornici sa mearga mai departe in competitia Masterchef: “Suntem la prima preselectie MasterChef din sezonul al patrulea, am venit la Cluj si speram din tot sufletul sa punem Clujul pe harta MasterChef. In primul sezon s-a castigat la Constanta, cu Petru Buiuca, in al doilea la Buzau, cu Aida Parascan. Acum, daca reusim si cu Clujul, o sa fie bine. Am vazut lume multa, oameni frumosi care au un numitor comun: pasiunea pentru gatit. Speram sa ne vedem cat mai multi si la preselectiile de la Iasi si de la Bucuresti”.
Mai mult, Alexandru Hora, finalistul din sezonul al doilea al show-ului, a venit la preselectiile din Cluj si le-a dat sfaturi posibililor candidati. Alexandru a gustat din preparate si s-a declarat impresionat de imaginatia romanilor in domeniul culinar.
Dupa Cluj-Napoca, Iasiul a fost urmatoarea destinatie, unde caravana MasterChef a ajuns duminica, 19 ianuarie. De la ora 10:00, moldovenii care vor sa calce pe urmele lui Petru Buiuca, primul MasterChef al Romaniei, si ale Aidei Parascan, castigatoarea celui de-al doilea sezon al competitiei, au venit cu preparatele gata facute la Hotel Unirea.
Urmeaza preselectiile din Bucuresti, pe 25 ianuarie, de la ora 10:00, la World Trade Center Hotel Pullman.
Premiul este pregatit, iar cei trei jurati, Catalin Scarlatescu, Sorin Bontea si Florin Dumitrescu, vor fi gata, la sfarsitul sirului de preselectii, sa descopere un nou star al bucatariei in cursa incendiara a show-ului MasterChef.
Gallery