Au intrat 14 in concurs, iar la finalul serii mai erau doar 12. Vlad Muresan si Gina Jalba au parasit aseara concursul „MasterChef” cu regrete uriase, dar cu credinta ca au trait o experienta minunata in care au acumulat cunostinte nepretuite, cu mult mai multa incredere in fortele proprii, cu bucuria de a fi ajuns atit de departe in competitie, dar si cu credinta ca vor continua sa gateasca.
"MasterChef" este integral pe voyo.ro.
Emisiunea „Masterchef” de marti, 7 mai, difuzata intre 20.25 – 22.31 a fost lider de audienta pe toate segmentele de public fiind urmarita in minutul de maxima audienta de la 22.28 de aproape 2 milioane si jumatate de romani. Emisiunea a inregistrat pe publicul comercial din mediul urban cu virste cuprinse intre 18-49 de ani o audienta maxima de 18,4 puncte de rating si 39,5% cota de piata.
La nivelul publicului comercial din mediul urban, „MasterChef” a inregistrat o audienta medie de 12,5 puncte de rating si 28,6% cota de piata, in timp ce Antena 1 s-a situat pe locul al doilea cu 4,7 puncte de rating si 10,7% cota de piata.
Si la nivelul intregului public din mediul urban ProTV si-a pastrat suprematia, clasindu-se in topul preferintelor telespectatorilor cu 10,0 puncte de rating si 19,8%, urmat de Kanal D cu 5,0 puncte de rating si 9,8% cota de piata.
Emisiunea „MasterChef” a fost preferata publicului si la nivelul intregii tari, ProTv inregistrind 9,3 puncte de rating si 19,3% cota de piata, urmat de postul acasa cu 5,2 puncte de rating si 10,7% cota de piata si abia pe locul al treilea de Antena 1 cu 4,5 puncte de rating si 9,3% cota de piata.
Pentru prima proba a serii, concurentii au avut de reprodus gustul pastelor pregatite de Chef Marcello Zaccaria, invitat special al emisiunii „MasterChef”. Maria Pop a avut privilegiul de a hotari cine si ce fel de paste va gati si nu mica a fost admiratia celorlalti concurenti cind au vazut ca aceasta nu a ales pentru sine felul cel mai usor de preparat. In afara de pastele pe care concurentii trebuiau sa le pregateasca astfel incit sa fie cit mai aproape la gust de ceea ce a gatit Chef Marcello, acestia au mai avut de pregatit inca un fel de mincare principal cu specific italienesc.
Concurentii au avut la dispozitie 90 de minute pentru a prepara cele doua feluri de mincare. Spre disperarea multora dintre cei 14 concurenti, Chef Catalin a aruncat la gunoi toate farfuriile cu paste, enervat de faptul ca majoritatea au ales sa gateasca pentru cel de-al doilea fel de mincare cu specific italienesc acelasi preparat. Acelasi lucru s-a intimplat si cu farfuriile cu risotto care au ajuns direct in cosul de gunoi, fara nici un fel de avertizare din partea Chefilor. Complet dezorientati, cu doar 30 de minute inainte de expirarea timpului, multi dintre concurenti s-au confruntat atit cu lipsa de inspiratie, cit si cu presiunea timpului scurs in zadar. Maria Secreriu a plins in timpul acestei probe, Nicusor era sa dea foc tigailor incinse, iar multi dintre concurenti au primit critici aspre din partea Chefilor.
Desi spusa in mod peiorativ, vorba „stie taranu’ care e smecheria cu sofranu’” s-a dovedit a fi perfect adevarata in cazul lui Nicusor, care desi mai mult ca sigur nici macar nu stie unde se afla Italia pe harta, a reusit sa prezinte o farfurie apropiata de perfectiune. Chiar daca, spre amuzamentul concurentilor, traducerea lui Chef Scarlatescu era exact pe dosul vorbelor lui Chef Marcello, Nicusor s-a ales in final numai cu cuvinte de lauda din parte celor 4 Chefi.
In urma acestei probe, cei care au intrat la testul sub presiune au fost Gina Jalba, Ioana Tecsa, Maria Secreriu si Vlad Muresan. Acesta din urma a fost scos din competitie de leusteanul uscat pe care Vlad l-a incurcat cu tarhonul, reusind astfel sa recunosca cele mai putine condimente la aceasta proba. Vlad a parasit competitia cu ochii in lacrimi, dar cu credinta in suflet ca si-a depasit limitele la „MasterChef” si a trait ceva unic.
Un moment inedit in timpul competitiei a fost demonstratia de maiestrie a Chef-ului de la Howard Johnson, Henrik Sebok, care le-a aratat concurentilor cum trebuie sa combine ingredientele atit din punct de vedere al gustului, cit si din punct de vedere cromatic.
Avem un homar, ce facem cu el? Aceasta a fost intrebarea pe care si-au pus-o concurentii in momentul in care in Cutia Misterelor au descoperit cu stupoare un homar in carne si... carapace. Scirbos, infricosator, dar mai ales, viu acestea au fost motivele pentru care toti concurentii au privit homarul cu teama si dezgust. Pentru majoritatea dintre ei, aceasta a fost prima oara cind au vazut un homar viu in fata ochilor. Mai mult decit atit, unii nici nu gatisera, nici nu mincasera pina atunci homar, astfel incit nu aveau nici cea mai vaga idee despre modul in care ar trebui preparat si ce gust ar trebui sa aiba.
In cele 60 de minute pe care le-au avut la dispozitie pentru a pregati un fel de mincare pe baza de homar, concurentii au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a reusi o combinatie de gusturi cistigatoare. Cele mai nefericite farfurii au fost totusi cele ale Ioanei, Aidei, Nini si Rares.
Cea care a reusit sa impresioneze la aceasta proba si pentru prima data in acest concurs a fost Maria Secreriu, cistigatoarea probei, dar si a unui avantaj enorm pentru etapa urmatoare a carui vedeta a fost insusi porcul. Avantajul Mariei Secreriu s-a dovedit a fi unul extrem de valoros, ea fiind scutita de pregatirea vreunui preparat din porc. Implicarea sa s-a rezumat la impartirea sarcinilor pentru colegii sai, alegind pentru fiecare in parte cite o bucata din porc din care sa prepare un fel de mincare. „Nu doresc nici sa-mi fac prieteni, dar nici sa-mi fac dusmani.”, a declarat Maria, fiind convinsa ca unele dintre deciziile ei nu vor fi intimpinate cu entuziasm. Lui Traian i-au revenit picioarele porcului, lui Rares - rinichii, Aidei - un rasol, Anei - pulpa de porc, lui Nicusor - creierul, Ginei - un cotlet, lui Nini - limba, lui Alex – capul porcului, lui Mihai - pulpa, Mariei Pop – muschiuletul, lui Victor – coastele si Ioanei – ficatul.
Desi Maria Secreriu a mers pe principiul pentru fete mai usor, pentru baieti mai greu, cei care au avut de preparat bucate din cele mai dificile parti ale porcului au fost si cei mai laudati. Asa se face ca Alex Hora s-a descurcat mai mult decit bine la aceasta proba si a reusit sa faca din capul porcului niste preparate absolut delicioase. „Nu stim daca ne-am fi descurcat mai bine in locul tau!”, i-a spus chef Sorin Bontea si l-a felicitat pentru faptul ca desi a avut de gatit dintr-o bucata foarte dificila a porcului, s-a decurcat mai mult decit onorabil. La fel de laudat a fost si Victor Nemes care, desi vegetarian, a pregatit niste coaste care i-au deschis apetitul lui Chef Florin si l-au facut sa guste cu pofta din preparatele lui imbietoare. Aida s-a ales si ea cu cuvinte de lauda, dar si cu rugamintea de a pune la pachet pentru Chef Catalin tot ceea ce a mai ramas din preparatul ei, in timp ce lui Traian, care a avut cea mai grea bucata de carne de preparat, chefii i-au spus ca preparatul lui a fost de-a dreptul extraordinar.
Desi concluzia celor 3 Chefi pentru aceasta proba a fost: „Sintem mai multumiti decit ne asteptam.”, nu vor scapa de Testul sub prersiune: Mihai, Ioana, Nicusor, aflat pentru prima data la acest test, Rares, Nini, Ana, Maria Pop.
La finalul serii, cea de-a doua concurenta care a parasit competitia a fost Gina, care a plecat cu regret, dar si cu multumirea de a fi trait o experienta unica, un capitol pe care n-are sa-l uite niciodata! „Este greu si frumos in acelasi timp!” a rezumat Gina in citeva cuvinte tulburatoare experienta traita la ”MasterChef”.
Gallery