ß
A doua zi de Paste, “MasterChef” a condimentat seara la Pro Tv cu doua probe in premiera pentru cel mai in voga show culinar al momentului. Concurentii ramasi in lupta au terminat proba in deplasare la botezul fetitei lui Mihai Petre, proba castigata de echipa rosie condusa de Mihai, dupa care Testul sub presiune a venit cu o premiera: concurentii echipei albastre au avut de gatit cate trei preprate pe care sa le asorteze cu trei soiuri de vin.
Intrati la Testul sub presiune, Bogdan, Alexandru, Rares, Ana, Traian, Ionut, Gina si Maria Secrieriu s-au confruntat cu misiunea de a pregati preparate pronid de la specificul a trei vinuri alese. Dupa ce Vlad, de profesie somelier, le-a dat cateva indicatii pretioase, cei intrati la Testul sub presiune au incercat sa demonstreze ca merita sa treaca in etapa urmatoare.
Proba eliminatorie, aceasta i-a pus pe multi in dificultate, astfel ca verdictul celor trei jurati a fost asteptat cu sufletul la gura de toti: Ionut si Bogdan au fost insa cei care si-au auzit numele strigat si, cu pareri de rau, au lasat sortul “MasterChef” pe bancul de lucru.
O alta premiera la “MasterChef” a fost o noua Cutie a misterelor, care luni seara i-a pus pe toti concurentii la grea incercare: sa gateasca preparate afrodiziace, astfel ca “gateste cu dragoste” a fost deviza acestei probe. Cu gandul la persoanele dragi, fiecare a incercat sa gateasca preparate alese, cu ingrediente sofisticate, ca si cum ar urma sa le serveasca persoanei iubite.
Desi multi au ales sa faca preparate pe baza de crema mascarpone, avertismentele juratilor ca trebuie sa dea dovada de mai multa creativitate i-au fortat sa se razgandeasca. Ba mai mult, Nicusor nici macar nu a stiut ce inseamna “afrodiziac”, crezand ca e ceva de pe malul marii, astfel ca Razvan Fodor a trebuit sa ii explice la ce se refera specificatiile acestei probe. Usturoi, ceapa alba, fructul pasiunii, goji, capsune, mango, anason, ghimbir, rosii cherry, mix de fructe de mare, file de somon, smochine si curmale, acestea au fost doar cateva dintre ingredientele cheie ale unui meniu afrodiziac.
Cei trei jurati nu au apreciat combinatiile clasice precum capsune invelite in ciocolata sau fructul paisunii, asa cum a procedat Maria Secrieriu, si au cerut mai multa imaginatie. Gina a mizat pe o combinatie curajoasa, dupa cum i-au marturisit chiar chefii, apreciind salata sa de portocale cu rosii si somon. Castigatoarea probei a fost insa Maria Pop, care a gatit tapas cu creveti, somon in aluat cu smochine si un blat cu ciocolata si capsune.
“MasterChef” este si azi la Pro Tv, de la 20.30, cand concurentii se vor intrece in probe de foc si se vor intalni si cu doi invitati chefi renumiti, Henrik Sebok si Marcello Zaccaria.
Gallery