Bucataria il pasioneaza, dar il si relaxeaza. S-a apucat de gatit in timpul facultatii, cand a trebuit sa isi prepare singur de mancare.
Gateste de toate si abordeaza cu curaj stilul fusion. Face si dulciuri cam o data pe saptamana, insa cel mai des gateste paste. Condimentele preferate sunt verdeturile, chimenul, paprika, piperul alb, vinul. Este student la FSEGA Cluj Napoca si lucreaza in domeniul marketingului. Pentru el, “MasterChef” inseamna cel mai important concurs din viata sa, un vis aproape ajuns realitate.
Luni si marti, pe 6 si pe 7 mai, de la 20:30 ai portie dubla de "MasterChef" la ProTV.
1. Cand te-ai apucat de gatit si de la cine ai mostenit aceasta pasiune?
Din liceu am avut inclinatii spre gastronomie, gateam preparate foarte comune si simple. Cand am ajuns la facultate si am ajuns sa locuiesc singur, am inceput sa aprofundez aceasta arta. M-am inspirit de pe internet, din carti de bucate si din emisiuni.
2. Care este piesa ta de rezistenta in materie de gastronomie? Ne poti da o reteta?
Piesa mea de rezistenta este supa crema de ardei cu branza de capra. Simpla si buna. Se pun ardeii la cuptor, dupa ce s-au copt se scot si se curata. Intr-o oala calim putin praz in unt, adaugam ardeiul si stocul de legume. Blendam impreuna cu branza, sare si piper. Se serveste impreuna cu busuioc si crutoane.
3. Cat de des gatesti acasa? Ce spun prietenii, te pun sa le faci preparate cand au pofta de ceva bun?
Acasa gatesc destul de des pentru prieteni. Chiar m-am antrenat pentru concurs facandu-le lor mancare. Inainte de proba cu sortul i-am promis unui prieten ca daca trec de preselectii ii fac un an mancare in fiecare saptamana. Si trebuie sa ma tin de promisiune acum. :)
4. Care e cea mai mare boacana din bucatarie?
La inceput am facut foarte multe boacane. Am ars tigai, am spart farfurii, m-am taiat de nenumarete ori. Cred ca toti au trecut prin asa ceva la inceput.
5. Ce e cel mai greu la "MasterChef"?
Probele sunt foarte grele si solictitante, dar in acelasi timp foarte frumoase si emotionante, marca MasterChef. Tot greul se transforma in satisfactie la sfarsitul fiecarei probe.
6. Cum ai rezistat cantonamentului? Ce a fost cel mai dificil pentru tine? Stresul, absenta familiei, criticile juratilor.
Am rezistat destul de bine cantonamentului deoarece am avut langa mine niste oameni extraordinari, care m-au ajutat sa trec peste momentele grele. Vlad, cu care m-am inteles foarte bine si a fost colegul meu de camera, Alex mi-a ridicat in permanenta moralul si m-a invatat sa am incredere in mine si Victor, un om cu un suflet cat Casa Poporului, de la care am invatat foarte multe. Inainte de fiecare proba esti foarte emotionat si stresat. Fiecare proba am simtit-o ca un examen important din viata mea. Mi-a fost foarte dor de familie, dar in acelasi timp am vrut sa ii fac sa fie foarte mandri de mine. Cat despre criticile juratilor, vreau sa spun ca le-am acceptat si au fost foarte utile pentru viitoarele probe.
7. Cat de departe ai fi dispus sa mergi ca sa castigi? Ce nu ai face nici in ruptul capului pentru bani?
Sincer, eu nu ma gandesc la premiul cel mare, pana acolo e drum lung. Eu ma gandesc tot timpul la urmatoarea proba, fiecare etapa pe care o trec pentru mine este o realizare foarte mare. Cu siguranta toti vrem sa castigam si trebuie sa ne motivam, unii se motiveaza gandindu-se la bani, eu ma motivez cu gandul ca trebuie sa trec de urmatoarea proba. Niciodata nu as putea sa imi tradez un prieten adevarat pentru bani.
8. Care a fost concurentul de care te-ai temut? Si de ce?
Nu m-am temut de nici un concurent. Din contra, am fost foarte motivat sa bat concurenti mai experimentati ca mine, satisfactia e mai mare. Eu sunt de parere ca trebuie sa gandesti pozitiv si sa ai atitudine inr-o competitie precum "MasterChef" daca vrei sa ajungi sus.
9. Dar care te-a enervat cel mai mult?
Nu pot sa spun ca m-a enervar un concurent foarte mult. Au fost discutii si nervi intre mai multi concurenti din cauza stresului si din cauza presiunii. Acesti factori duc la certuri si la contradictii.
10. Dupa proba cu bucatariile exotice a existat un val de reactii negative la adresa atitudinii Nicoletei. Si tu te-ai enervate destul de tare. Cum comentezi?
Eu am fost suparat pe Nicoleta pentru ca m-a acuzat ca am sabotat-o. Ea sustinea ca eu cu Victor si Alex am vorbit cu Rares sa ne aleaga, sa reproducem preparatul thailandez si ca am complotat impotriva ei. In primul rand, eu nu mi-am dorit sa reproduc preparatul thailandez, deoarece eu am fost atent doar la bucatarul turc si in al doilea rand nu ma ocup cu sabotatul colegilor si nici nu aveam de ce sa o sabotez.
11. Cum sunt juratii in realitate, fata de cum credeai ca ii stii de la TV? Descrie-i in cateva cuvinte pe juratii.
Cei trei Chefi, pentru mine, sunt niste exemple de urmat. Am invatat foarte multe de la ei si dupa cum spuneam, criticile lor m-au ajutat mult. Sincer sa fiu mi-a fost putin teama la inceput pentru ca i-am vazut anul trecut ca sunt foarte duri. Pana sa ajung la MasterChef nu intelegeam de ce sunt asa exigenti, dar acum inteleg foarte bine. Trebuie sa intelegem ca ei sunt profesionisti si ca ei sunt raspunzatori pentru tot ceea ce facem noi (in special la probele pe echipe).
12. Care au fost reactiile apropiatilor dupa vizionarea primei emisiuni?
Dupa vizionarea primei emisiuni, foarte multa lume m-a sunat, am primit foarte multe mesaje de sustinere pe Facebook, multi oameni ma sustin si tin sa le multumesc din suflet. Familia mea e foarte mandra de mine. Tatal meu, dupa cum stiti, nu prea a fost de acord cu participarea mea la concurs, acum insa e foarte mandru si bucuros si i-am demonstrat ca daca faci ceea ce iti place in viata, este imposibil sa nu reusesti.
13. Esti dispus sa renunti la slujba pe care o ai pentru bucatarie?
Sunt dispus sa renunt la slujba pentru bucatarie. Acesta este drumul pe care eu trebuie sa-l urmez si recomand tuturor sa incerce sa-si urmeze visul pentru ca in viata totul este posibil, pe onoarea mea. :)
14. Ce ai descoperit despre tine si nu stiai inainte de a participa la acest show?
Am descoperit ca am mai multa rabdare decat credeam si am descoperit ca pot sa imi depasesc limitele atunci cand e nevoie.
15. Te vei angaja in bucatarie dupa finalizarea acestui show?
Dupa cum spuneam, acesta este drumul care vreau sa il urmez si imi doresc foarte mult sa continui in aceasta meserie.
16. Ce speri sa obtii prin participarea la "MasterChef"?
Sper obtin cat mai multa experienta si sa pot sa ma folosesc de tot ceea ce am invatat in "MasterChef".
Gallery