ß
Cine a fost primul MasterChef din viata ta? Si ce gatea? Spune-ne aici si castiga un sort pentru MasterCheful tau.
1. Ce e cel mai greu la Masterchef?
Pentru mine cele mai grele au fost momentele jurizarilor. Momentul este foarte apasator si incarcat de emotii!!! De fiecare data imi tremurau picioarele si inca mai intreb cum de nu mi-a scapat pe jos nici o farfurie. :)
2. Cum ai rezistat cantonamentului?
Eu locuiesc in Cehia, deci sunt obisnuita sa traiesc privata de famile si prieteni. Pentru mine cantonametul nu a fost ceva greu. A fost chiar placut si dupa multi ani a fost cea mai lunga perioada de timp pe care am petrecut-o in Romania. Dar cu toate astea, a fost ciudat sa fiu acolo, dar sa nu-mi pot vedea familia. Pot spune ca acest cantonament m-a trimis inapoi in timp, in perioada studentiei. Exact ca un student m-am simtit, mai ales ca de fiecare data urma sa-ti prezinti "lectia" in fata celor trei Chefi.
3. Ce a fost cel mai dificil pentru tine? Stresul, absenta familiei, criticile juratilor...
Nimic nu este usor acolo, dar momentul din timpul probelor cand cei trei Chefi vin "in inspectie" e groaznic. Si daca iti mai fac si 2-3 observatii, ai toate sansele sa te pierzi! Pentru mine acest lucru a fost destul de stresant.
4. Cat de departe ai fi dispus sa mergi ca sa castigi? Ce nu ai face nici in ruptul capului pentru bani?
Pai as fi dispusa sa merg pana in finala, dar sa raman EU :). Avand in vedere ca este un show de televiziune, ma gadesc ca poti juca cu usurinta un rol, care sa prinda la public, dar NU as putea face asta niciodata. In viata este important sa fii om. Imi vine in minte o zicala pe care o stiu de la mama: "A fi om e lucru mare/A fi domn e o-ntamplare." Cred ca il putem adapta si la situatia de fata "A fi om e lucru mare/A fi MasterChef e o-ntamplare".
5. Care a fost concurentul de care te-ai temut? Si de ce?
Georgeo. Inca de la inceput l-am perceput ca pe un concurent de temut. Poate pensetele si aroganta lui m-au facut sa cred asta, pentru ca dupa esecul cu preparatul lui Mimi si scandalul cu Chef Florin mi-am data seama ca nu este deloc ceea ce pare.
6. Dar care te-a enervat cel mai mult?
Eu sunt o fire destul de calma si nu prea ma enervez, dar totusi imi aduc aminte ca am fost intr-o situatie unde atitudinea lui Traian m-a deranjat foarte tare. Dar totul este acum de domeniul trecutului si am si uitat.
7. Cum sunt juratii in realitate, fata de cum credeai ca ii stii de la TV? Descrie in cateva cuvinte juratii.
NU sunt chiar asa de duri cum par la TV :). Chef Catalin este foarte simpatic si glumet. O persoana calda si foarte calma. Anul trecut il catalogasem drept juratul cel mai dur si chiar l-am visat inainte de show ca-mi dadea NU in preselectii, iar apoi visul s-a transformat in realitate :). Chef Sorin este impecabil din toate punctele de vedere. Un profesionist desavarsit si foarte calculat in tot ceea ce face! La Chef Florin nu am reusit sa vad prea multe sub masca de dur, insa cred ca se deschide mai greu in fata persoanelor necunoscute. Totusi, am vazut ceva sensibilitate acolo si multa pasiune in ceea ce face.
8. Daca juratii ar fi un fel de mancare... ce ar fi fiecare?
Chef Florin: Spaghete Carbonara.
Chef Sorin: Gnocchi delicati cu sos de trufe.
Chef Catalin: Cotlet de miel picant.
9. Cum ti-a schimbat viata participarea la aceasta competitie?
Participarea la aceasta emisiune mi-a intarit teoria ca DACA VREI ceva cu adevarat POTI. Si asta sigur la un moment dat imi va schimba radical viata.
10. Care au fost reactiile cunoscutilor dupa vizionarea primei emisiuni?
Majoritata m-au felicitat pentru curaj si mi-au spus ca ei nu ar fi rezistat nici o zi acolo. Cel mai dragut a fost cand am descoperit pe grupul colegilor din caminul unde am stat in timpul facultatii multe comentarii simpatice: "Pitica la MasterChef. De proba cu cartoful tre’ sa treaca pentru ca asta era proba eliminatorie si in camin :)". Sau "La camin erau intr-un singur fel :), m-am temut un pic sa nu-i faca prajiti :)".
11. Esti dispus sa renunti la slujba pe care o ai pentru bucatarie?
As renunta oricand, fara nici un regret, la actual job.
12. Ce ai descoperit despre tine si nu stiai inainte de a participa la acest show?
Am descoperit ca-mi pot stapani emotiile.
13. Te vei angaja in bucatarie dupa finalizarea acestui show?
Daca o sa ma ocazia probabil ca DA! Cu toate ca acest lucru nu va fi deloc pe placul mamei. Ea a incercat sa ma tina cat mai departe de acesta lume, dar se pare ca am o chemare :).
14. Ce speri sa obtii prin participarea la "MasterChef"?
Exceptand titlul de "MasterChef", nu cred ca sper sa obtin ceva in mod deosebit prin participarea mea in emisiune. Mi-am dorit foarte mult sotrul si l-am luat! Am intrat in cantonament! Mi-am facut prieteni noi! Am avut acces la o bucatarie profesionala! Am invatat cateva trucuri in bucatarie, cateva reguli de baza! Ce mi-as putea dori mai mult? Este deja un vis devenit realitate!
15. De unde pasiunea pentru gatit? Cum a inceput totul?
Pasiunea vine din familie, unde fiecare membru gateste cu mult drag, iar mama o face in mod profesional. Mi-a placut dintotdeauna sa gatesc, dar pot spune ca am inceput sa gatesc serios undeva in jurul varstei de 12 ani, sub indrumarile mamei prin telefon. Eu am o pasiune aparte pentru torturi. Mi-am descoperit aceasta latura in urma cu aproape 3 ani in timp ce urmaream un reality show - ''Cake Boos''.
16. Care e cea mai mare boacana pe care ia facut-o in bucatarie?
S-a intamplat cand eram foarte mica, cand impreuna cu verisorii mei am preparat cacao cu lapte exact cum vazusem noi la bunica. Pana aici totul bine si frumos, dar in momnetul in care am descoperit tubul cu zaharina ne-am gandit sa folosim cateva pastilute si pana la urma le-am pus pe toate. Nici catelul nu s-a mai atins de acel lapte cu cacao :).
17. Care sunt "piesele tale de rezistenta"?
"Piesele mele de rezistenta"... Pe primul loc as plasa tortul diplomat, urmat de muschiul de vita in crusta de hribi, saramura de crap si pastrav umplut la cuptor.
Va recomand pastravul la cuptor umplut cu ceapa si curry - rapid si usor.
Mod de preparare: Pestele spalat bine si curatat de intestine se condimenteaza si se unge cu ulei de masline, dupa care se umple cu un amestec din ceapa taiata julienne si curry si se infasoara in hartia de copt. Se da la cuptor 20 de minute la 180 de grade. Pofta buna!
Gallery