ß
Casatorita si mama a doi copii, Georgeta sau Gina cum ii spun apropiatii gateste cu mare pasiune pentru familia sa.
In varsta de 40 de ani, si-a deschis in 2002 o firma de consultanta juridica ce a functionat pana in momentul in care criza si-a spus cuvantul si a fost nevoita sa o inchida. De atunci isi dedica timpul celor dragi.
Traditia in familia sa este ca fiecare eveniment, oricat de mic ar fi, sa fie sarbatorit. Astfel ca Georgeta isi pune imaginatia la treaba si gateste cu drag.
Era copil cand s-a apucat de gatit: abia astepta sa vina mama sa de la serviciu ca sa o ajute in bucatarie, curatand cartofi, ceapa, morcov.
Gatesc zilnic si incearca sa o faca cat mai sanatos, invandu-si si copiii sa manance sanatos si sa evite pe cat posibil produsele fast-food.
>>> Castiga un sort MasterChef! Intra in concurs
- Cum ai rezistat cantonamentului?
Eu zic ca am rezistat destul de bine. M-am surprins chiar si pe mine. Cred ca am fost ajutata si de faptul ca am intalnit oameni minunati, atat printre colegii de cantonament, cat si in echipa de productie.
- Ce a fost cel mai dificil pentru tine? Stresul, absenta familiei, criticile juratilor...
Ce pot sa zic, stresul a fost inamicul tuturor concurentilor, stresul era prezent aproape tot timpul, stres inaintea unei probe, stres in timpul probei, stres in timpul jurizarii si din nou stres dupa terminarea probei, gandindu-ma la ce urmeaza... stres la puterea 100. In ceea ce priveste absenta familiei, cel mai greu imi era seara, inainte de culcare, cand reuseam sa ma linistesc si aveam ragazul sa ma gandesc la cei dragi si, bineinteles, adormeam gandindu-ma la ei. Mi-a fost destul de dificil sa rezist departe de cei de acasa, mai ales ca nu s-a mai intamplat sa stam despartiti niciodata. Dorul de casa crestea direct proportional cu sederea mea in cantonament. Despre criticile juratilor pot sa va spun ca de cele mai multe ori erau demoralizatoare, iti induceau sentimentul ca ar putea fi ultima proba la care participi, dar existau si momente in care juratii erau multumiti. La fiecare proba jurizarea e asteptata cu emotii enorme si verdictul celor trei jurati e intotdeauna o enigma.
- Care a fost cea mai grea proba?
Pentru mine, cea mai grea proba a fost aceea in care am fost nominalizata sefa de echipa si a trebuit sa coordonez zece oameni care imi erau necunoscuti, nu le stiam nici macar numele unora dintre ei… si mai mult, trebuia sa ii fac sa ma asculte, sa fac tot posibilul sa lucram in echipa, sa ne iasa totul bine si sa nu ajungem la testul sub presiune. A fost prima data cand lucram in echipa si nimeni nu avea nici cea mai mica experinta in acest sens. Nici eu nu stiu cum am reusit pana la urma sa castigam acea proba ingrozitor de grea, probabil dorinta infinita de a bucura niste oameni aflati in dificultate ne-a facut castigatori.
- Cat de departe ai fi dispus sa mergi ca sa castigi? Ce nu ai face nici in ruptul capului pentru bani?
Au fost momente in care am vrut sa renunt pentru ca simteam ca eram depasita fizic si psihic… am depasit acele momente gandindu-ma la cei dragi, care au avut si inca au incredere ca pot ajunge departe in acest concurs. Eu cred ca banii trebuie obtinuti prin munca, nu am castigat niciodata nimic decat prin munca, iar ce nu as face niciodata pentru bani: nu mi-as trada prietenii, nu mi-as abandona niciodata familia, intr-un cuvant nu mi-as incalca niciodata principiile.
- Care a fost concurentul de care te-ai temut? Si de ce?
Nu m-am temut de nici un concurent, profesional vorbind, luand in calcul strict capacitatea fiecaruia de a gati, fiecare avea o zi mai buna si o zi mai putin buna. S-a intamplat totusi sa am parte si de un conflict minor cu unul dintre concurenti, care m-a pus putin in dificultate. Nu cunosteam cu cine am de-a face, ce fel de fire este respectivul si nu aveam habar cum avea sa reactioneze. Ma bucur ca am stiut cum sa gestionez situatia, in asa fel incat sa nu degenereze.
- Dar care te-a enervat cel mai mult?
Nu cred ca m-a enervat cineva, eu sunt o fire destul de calma, ma enervez extrem de rar. Cred ca e loc sub soare pentru fiecare. Oamenii, dupa parerea mea, trebuie priviti in ansamblu, si cu bune, si cu rele, nimeni nu este perfect. Eu retin intotdeauna ce este frumos si bun la un om.
- Cum sunt juratii in realitate, fata de cum credeai ca ii stii de la TV?
In timpul show-lui juratii sunt foarte critici, acizi, uneori remarcile lor par exagerate, iar atitudinea lor te face sa te intimidezi, dar in realitate sunt cu totul altfel. Juratii nu sunt niste capcauni, nu taie capete si nu au reusit sa ne taie nici macar pofta de a gati! :) Juratii, fata de cum ii stiam de la TV, sunt inainte de toate oameni. Cand spun ca sunt oameni, nu e putin lucru, pentru ca, in ziua de azi din ce in ce mai putini dintre noi pot fi numiti oameni. A fi om este o calitate.
- Descrie in cateva cuvinte juratii.
Chef Sorin Bontea: exigent si rafinat;
Chef Catalin Scarlatescu: critic si calm;
Chef Florin Dumitrescu: intransigent, nonconformist si rebel.
- Daca juratii ar fi un fel de mancare... ce ar fi fiecare?
Chef Catalin Scarlatescu: Lasagna;
Chef Sorin Bontea: Tartar de somon;
Chef Florin Dumitrescu: Mousse de ciocolata.
- Cum ti-a schimbat viata participarea la aceasta competitie?
In general viata mea nu s-a schimbat. Au inceput oamenii sa ma recunoasca pe strada sau in locurile de unde imi fac cumparaturile. Pot spune ca in fiecare noapte visez tot felul de preparate pe care ma straduiesc sa le fac si uneori nu-mi ies asa cum as vrea si ma trezesc transpiata, uneori vorbesc in somn (sotul meu mi-a promis ca o sa ma inregistreze ), comentez cu privire la criticile sefilor sau dau explicatii cu privire la nu stiu ce fel de mancare… dictez retete… sotul meu poate sa confirme. Am in continuare vise legate de concurs.
- Care au fost reactiile apropiatilor dupa vizionarea primei emisiuni?
Dupa difuzarea primei emisiuni, telefoanele au inceput sa sune incontinuu! M-au felicitat rude mai indepartate, prieteni mai vechi si mai noi, am primit incurajari din partea profesorilor copiilor mei, din partea unor clienti ai cabinetului de avocatura al sotului, din partea fostilor colegi de serviciu. Toti au urmarit cu sufletul la gura emisiunea si mi-au spus ca nu vor rata nici macar reluarile. Am primit felicitari si incurajari!
- Esti dispus sa renunti la slujba pe care o ai pentru bucatarie?
Intr-un fel am renuntat la slujba mea in urma cu doi ani cand, dupa cum am mai spus, firma nu mai functiona la parametri normali. In lipsa altei activitati mi-am dedicat timpul exclusiv familiei si implicit am alocat mai mult timp gatitului.
- Ce ai descoperit despre tine si nu stiai inainte de a participa la acest show?
Dupa participarea la acest show, pot spune ca am descoperit ca sunt mult mai puternica decat mi-am inchipuit, ca daca vreau cu adevarat pot face fata oricarei provocari, am descoperit o noua Gina! Nu aveam suficient curaj si nici incredere in propriile mele forte, dar participarea la acest show mi-a demonstrat contrariul. Se pare ca intr-adevar niciodata nu e prea tarziu sa te redescoperi!
- Te vei angaja in bucatarie dupa finalizarea acestui show?
Nu stiu daca ma voi angaja intr-o bucatarie sau daca o sa-mi indeplinesc visul de a face prajituri ,,altfel’’ decat cele care se afla in toate cofetariile. Timpul va decide ce voi face pe viitor.
- Ce speri sa obtii prin participarea la "MasterChef"?
Fara sa sper, am obtinut deja cateva lucruri prin participarea mea la "MasterChef": in primul rand mi-am adaugat cativa prieteni la cei existenti, culeg zambete de la oamenii care ma recunosc pe strada, am capatat mai multa incredere in mine, am dobandit mai multa experienta in domeniul culinar. Toate acestea eu le numesc castiguri!
Gallery