Oradeanul Alexandru Hora, in varsta de 39 de ani, a trecut de preselectiile "MasterChef" dupa ce le-a gatit exigentilor jurati piept de pui umplut cu branza de capra, cu crusta de migdale si cu muguri de pin, farfuria fiind completata cu sos de cafea. Are mare parte din suprafata pielii acoperita de tatuaje, dar a uimit cu o declaratie inedita: "Sunt o fire sensibila, chiar daca sunt plin de tatuaje", a spus concurentul.
Iti mai amintesti cand te-ai apucat prima data de gatit? Ce ai pregatit atunci si cum a iesit?
Imi amintesc cu drag prima data cand am gatit, aveam 17 ani si am pregatit un gulyas care a iesit fenomenal.
Iti place sa gatesti dupa retete traditionale sau esti adeptul improvizatiilor?
Imi place sa gatesc dupa retete traditionale si totodata imi place sa improvizez si sa imi folosesc imaginatia.
Care sunt "piesele tale de rezistenta"? (vrem si o reteta scurta)
”Piesele mele de rezistenta” sunt piept de pui Tandori la gratar cu cus-cus, ardei copti umplut cu legume si branza, gulyas la ceaun, piept de pui umplut cu branza de capra si sos de cafea.
Va recomand reteta de piept de pui Tandori: se fasoneaza pieptul si se fac doua fileuri, apoi iaurtul gras se amesteca cu Tandori Masala (un amestec de condimente), se asezoneaza pieptul cu sare si piper. Se pune pieptul in iaurt si se lasa la marinat la frigider. Dupa cateva ore se pune pieptul marinat pe gratar.
Fetitei tale ce-i gatesti? Te ajuta in bucatarie?
Fetitei mele ii gatesc de cele mai multe ori creveti, supe, paste, salate si chiftele marinate. Ii place sa curete zarzavat, sa amestece in sosuri si sa modeleze forme din aluat. Dupa ce am castigat sortul MasterChef, i-am comandat fetitiei mele un tort special, in forma sortului, de care a fost foarte incantata!
Daca ar trebui sa gatesti pentru un star de la Hollywood, de exemplu Angelina Jolie, cu ce reteta ai impresiona?
Daca am reusit sa-i impresionez pe cei trei jurati "MasterChef", cred ca as reusi sa o impresionez si pe Angelina Jolie cu pieptul de pui umplut cu branza de capra si verdeturi, in crusta de muguri de pin si migdale cu sos de cafea. :)
De ce sau de cine iti este cel mai tare teama la MasterChef?
La MasterChef nu imi este teama de nimeni si de nimic, sunt si ei oameni ca si mine. In viata am invatat sa imi depasesc teama.
Gallery