ß
Nicusor are 19 ani. Locuieste in comuna Vicovu se Jos, judetul Suceava, impreuna cu parintii, fratele si sora mai mici si strabunica lor.
Parintii lui Nicusor au inceput sa se ocupe cu cresterea animalelor in urma cu 10 ani. Tatal a plecat prima data in Italia, la munca, pentru a-si intretine familia. Nu i-a mers bine acolo, asa ca dupa doua luni s-a intors inapoi in tara si a pornit aceasta afacere cu cresterea oilor. Desi a intampinat multe greutati, a fost perseverent, iar in prezent afacerea ii merge bine. In timp, au reusit sa cumpere si alte animale, vaci, alte oi si cai.
Nicusor isi ajuta parintii de la 10 ani. Prima data a inceput sa taie miei, invatand de la tatal lui. Merge impreuna cu tatal lui in fiecare sambata si miercuri la piata, unde vand produse lactate. La inceput i-a fost greu, insa in timp a realizat ca din asta isi castiga painea. Nicusor si-ar dori sa isi faca o stana turistica la ferma de oi, unde sa gateasca mancaruri traditionale romanesti.
Pe la 18 ani Nicusor a plecat singur in Spania, la munca, dar si-a dat seama ca in Romania este mai bine si dupa o saptamana s-a intors in tara. Si-a dat seama ca este singur, fara familie alaturi si ca viata este mult mai grea acolo.
Despre pasiunea pentru gatit: ”Atunci cand gatesc ma simt altfel, ma simt in largul meu, iar daca as putea, as sta numai in bucatarie deoarece gatitul inseamna pentru mine foarte mult. Prima data am inceput sa gatesc vazand-o pe mama.”
Nicusor s-a oferit sa isi ajute mama prin bucatarie in timp ce aceasta facea mancare: sa taie un ardei, o ceapa. Asa s-a apucat de gatit, iar in ultima vreme mai mult el gateste la ferma cand au oaspeti, cand au turisti care dau petreceri. Nu a incercat niciodata sa faca preparate din alte bucatarii, desi i-ar placea foarte mult: “Cand ii vad pe altii la televizor, parca cade cerul pe mine, ca imi doresc sa fac si eu”, spune Nicusor.
Problema este ca in zona in care locuieste el nu gaseste ingrediente pentru mancaruri asa deosebite. ”Pe mine m-a invatat sa gatesc mama, cel mai deosebit preparat pe care il gatesc este pastravul cu smantana si mamaliguta. Lucrul care ma deosebeste de alti bucatari amatori este pasiunea si vointa de a gati. Eu gatesc cam de 2-3 ori pe saptamana in timpul liber si nu am incercat inca nici o bucatarie, dar uitandu-ma la televizor imi place bucataria frantuzeasca. Ma pricep asa si asa la gatit dulciuri si folosesc numai condimente naturale si plante aromatice.”
Despre Masterchef: ”Pentru mine MasterChef reprezinta un lucru foarte important, fiindca imi place sa gatesc si as vrea sa impartasesc pasiunea si cu alti concurenti. Mama si bunica ma sustin cel mai mult, dar si restul familiei, dar cel mai mult iubita”. Nicusor are o iubita, Gerogeta, sunt impreuna de un an.
Alte pasiuni: Fotbalul si cresterea animalelor.