• Emisiuni
  • MasterChef
  • Chef Catalin Scarlatescu a gatit in celebra piata La Boqueria din Barcelona

Chef Catalin Scarlatescu a gatit in celebra piata La Boqueria din Barcelona

Chef Catalin Scarlatescu a gatit in celebra piata La Boqueria din Barcelona

Dupa un sfarsit de an petrecut la munca, in bucatarie, si cu putin timp inainte de a reincepe filmarile pentru cel tare show culinar, “MasterChef”, Catalin Scarlatescu si-a incarcat bateriile intr-o vacanta in Spania, acolo unde a plecat in cautarea gusturilor si preparatelor culinare iberice.

Juratul de la ProTv recunoaste ca a vrut sa descopere si zona rurala a Spaniei, astfel ca multe dintre opririle sale au fost in sate sau tavern mai putin cunoscute tursitilor.

Incantarea suprema insa a avut-o in Barcelona, acolo unde, vrajit de miresmele, condimentele si tarabele din celebra piata La Boqueria, Chef Catalin Scarlatescu a ajuns sa gateasca la fata locului. “In cunoscuta piata din Barcelona am descoperit unul dintre locurile mele preferate, un mic restaurant, El Quim de la Boqueria, galagios, inghesuit si aglomerat, dar cu mancare foarte buna si atmosfera placuta. L-am cunoscut pe chef-ul de acolo, Quim Marquez, cu care am stat de vorba si recunosc ca nu m-am putut abtine sa nu trec dincolo de tejghea si sa gatesc un pic. A fost o experienta placuta, mi-ar placea tare mult sa pot avea pe aproape o piata atat de bine aprovizionata, pentru un bucatar este ca un vis”, spune Chef Scarlatescu.

Dornic sa incerce gusturi si arome noi, cunoscutul jurat a ajuns in Catsellon, acolo unde vedeta descoperirilor a fost o cafea cu totul si cu totul speciala: “Se numeste carajillo si se prepara astfel: doua pliculete de zahar se pun in pahar, peste ele se arunca o masura de rom, se pune paharul la steamer si apoi alcoolul se flambeaza, se amesteca pana se arde tot alcoolul, apoi se pune o masura de cafea. Se mai pot pune in bautura doua boabe de cafea intregi si o bucatica de coaja de lamaie. Gustul este fabulous”, garanteaza acesta.

Tot la capitolul gastronomic, juratul Masterchef a bifat chuleton de buey, jamon iberico, chorizo iberico, tapas-uri, arroz, vin spumant facut din mere sau covrigi traditionali. “Restaurantele mici, traditionale, din zonele rurale m-au vrajit si am fost chiar uimit sa vad ca la ora 9 dimineata se pregateau deja carnati si fripturi pentru… micul dejun. Unul dintre patroni, spanioli, m-a intrebat chiar daca am venit in Spania sa filmez pentru “MasterChef”. Ma stia pentru ca avea anjagati romani care urmarisera primul sezon. La fel de prietenosi au fost si romanii dintr-un mic restaurant celebru pentru mancarea buna pe care o ofera, Casa Julian din La Barona, unde am fost primiti cu bratele deschise si rasfatati cu preparate delicioase”, povesteste juratul de la ProTV.

Din itinerariul iberic al lui Chef Scarlatescu nu au lipsit insa nici Valencia, cu celebrul sau Oceanograf dar si Churreria, o renumita covrigarie locala, Peñíscola cu statuia Papei Luna sau satele cu taverne primitoare si livezile de portocali.  
 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni