Cine spune ca ingredientele si preparatele bucatariei traditionale romanesti nu pot alcatui un meniu desavarsit din punct de vedere culinar?
Chef Florin Dumitrescu, unul dintre cei trei jurati ai emisiunii “MasterChef” de la Pro Tv, le ofera celor care vor gazdui masa de Craciun sfaturi pretioase si inedite.
Inainte de aperitiv, musafirilor li se poate servi o gustare tipic romaneasca alcatuita din putina untura de porc sau unt frecat cu usturoi si sare, muraturi taiate marunt si stropite cu putin ulei de masline, impreuna cu o palinca buna, care “le va deschide negresit apetitul”, crede juratul “MasterChef”. Masa se poate deschide cu un aperitiv format din preparate specific romanesti: sorici, carnati afumati taiati foarte subtire, branza proaspata, zacusca, toate acompaniate de un vin rosu, preferatul lui Florin.
“Pentru primul fel de mancare va sugerez sa alegeti ceva simplu, usor, care sa va ajute sa duceti la bun sfarsit o masa formata din 3 sau 4 feluri: o supa crema de legume cu crutoane, in care aruncati cate ierburi proaspete doriti sau, daca vreti sa gustati ceva cu “spirit de Craciun”, va recomand o supa crema de dovleac, cu nucsoara si scortisoara. Credeti-ma, are un gust fabulous, demential, mai ales daca fierbeti dovleacul in supa de pui”, adauga Florin.
Tanarul Chef va reveni, alaturi de Sorin Bontea si Catalin Scarlatescu, in juriul celei mai tari competitii culinare din Romania, “MasterChef”, care debuteaza cu un nou sezon la inceputul anului viitor, la Pro Tv.