ß
Bogdan Alexandrescu, fostul concurent de la MasterChef, vorbeste despre noul sau job de la restaurantul lui Chef Florin Dumitrescu, Morgan la Dud.
Cum te intelegi cu Chef Florin? Mai tipa la voi in bucatarie?
Nu pot spune ca cei trei Chefi sunt diferiti fata de ce s-a vazut la televizor, ei sunt exact asa cum i-au vazut oamenii pe sticla. Florin este un tip foarte tare, e nebun ca noi, ma inteleg foarte bine cu el. E foarte tare ca ne invata sa gatim, ne lasa libertate de decizie, nu vrea sa ne plafonam si ne lasa sa ne punem creativitatea in farfurii.
Suntem o echipa, Florin mai tipa din cand in cand la noi, stie cand sa ne traga de urechi, stie cand sa ne laude. Cand ai foarte multe comenzi e ok sa mai tipe la tine pentru ca te impulsioneaza, dar la sfarsitul zilei cand iti zice un "bravo" e mai tare de o mie de ori decat daca ar sta langa tine si te-ar lauda mereu.
Te asteptai sa primesti o astfel de propunere de la Chef Florin?
Dupa ce s-a incheiat show-ul am primit destul de multe propuneri, dar cea din partea lui a venit ca o surpriza, am stat sa ma gandesc foarte mult, cand am auzit ca l-a chemat si pe D'Artagnan (Alexandru Petricean) am stat amandoi si ne-am gandit si am zis "gata, hai sa facem chestia asta" , pentru ca ni s-a parut cea mai inteleapta decizie, mai ales pentru mine in momentul asta. Decat sa stau sa ma chinui intr-un hotel, sa fac mancare pe banda rulanta, prefer sa lucrez intr-un restaurant de tip boutique, unde ai rulajul mult mai mic si ai mult mai mult timp pe care sa-l dedici unei farfurii. Ingredientele sunt de cea mai buna calitate, noi ne facem pana si aluatul de paste, nu folosim conserve sau produse congelate si asta este foarte important.
Cum te intelegi cu ceilalti concurenti? Vin sa manance la Morgan la Dud?
Se intampla foarte des sa primim vizite din partea fostilor colegi de emisiune, lucru care ne bucura enorm. Chiar daca la un moment dat ne-am aflat intr-o competitie, in afara faptului ca ne-am imprietenit, a fost competitie, ne bucuram foarte tare ca vin sa manance la noi, este dovada suprema de respect si de incredere.
Cum au reactionat parintii tai cand ai primit aceasta propunere?
Parintii mei s-au bucurat foarte tare cand au auzit ca o sa lucrez aici. Desi sunt militari si lumea crede ca sunt duri ei au fost foarte mandri de mine si m-au sustinut mereu in ce am vrut sa fac. Chiar daca acum am renuntat la un job in management si sunt masterand la Litere eu le-am zis ca vreau sa ma fac bucatar.
Faptul ca exista un meniu dupa care te ghidezi te face sa iti pierzi din creativitate? Ti se pare ca te plafonezi gatind numai anumite retete?
Eu nu am avut niciodata retete, tot ce am facut la Masterchef am facut pe loc, aici nu este un meniu fix, miercuri avem de exemplu zi de peste, nu am cum sa ma plafonez. Restaurantul are oricum putine preparate cu care sunt obisnuiti romanii si pot gati multe retete neobisnuite.
De cand lucrezi la Morgan la Dud ai mai gatit acasa pentru tine si prietena ta?
N-am mai apucat sa ii gatesc prieteniei mele, acum nu prea mai gatesc acasa. Nu pot sa o las sa gateasca ea, ce e drept, ma ajuta foarte mult, dar nu imi place sa mananc ceva gatit de altcineva. Eu nu gatesc niciodata de foame, mananc aproape orice, iar cand imi e pofta de ceva imi pun eu ideile mele in farfurie.