Mehrzad Moghazehi a vorbit despre pasiunea sa despre gatit si despre planurile pe care le are dupa terminarea concursului MasterChef.
Cand ai intrat in acest concurs ti-ai imaginat ca o sa ajungeti atat de departe in concurs? Ce ti s-a parut cel mai greu, pana acum, in concurs?
Cand am intrat in concurs nu-mi imaginam ca voi ajunge pana aici, dar cu timpul, cand am vazut si am cunoscut pe ceilalti concurenti, mi-am zis ca trebuie sa ajung cat mai departe. Mi-am dat seama ca totul depinde de mine si de atitudinea pe care o am in concurs, de cat de mult o sa ma concentrez si o sa fiu stapan pe mine. La Masterchef nu trebuie numai sa stii sa gatesti, ci trebuie sa fii puternic psihic si fizic si sa fii mereu pe faza, concentrat, sa poti sa te aduni cand simti ca numai poti de stress, oboseala si tensiune. Pot spune ca cel mai greu in concurs, intr-un fel, sunt probele in echipa, pentru ca mereu depinzi de altii, cateodata e bine sa ai ajutoare, dar daca nimeresti sa fii in echipa cu persoane care strica treaba si iti aduc un dezavantaj, atunci e foarte greu. In rest, totul e greu la MasterChef, e tensiune, stres si timp limitat.
Care a fost cel mai sofisticat fel de mancare pe care l-ai gatit la MasterChef? Dar cea mai mare greseala pe care ai facut-o la MasterChef?
Cel mai sofisticat preparat a fost homarul, pentru ca nu-l gatisem niciodata, vazusem doar in filme cum se prepara. Si nici coquelet nu gatisem, dar pana la urma era un pui mai mic, am gasit solutia si eu zic ca m-am descurcat chiar foarte bine. Cea mai mare greseala a mea pana acum este ca nu m-am concentrat pe un singur fel si mereu am facut mai multe cand nu era necesar decat unul, de exemplu la prima proba a Cutiei Misterelor am facut supa, fel principal, garnitura si salata, daca mai facem si un desert era perfect Dar nu-mi placea sa termin si sa stau degeaba, trebuia sa fac ceva in acel timp, nu?
Ce ai invatat din acest concurs?
Din emisiune am invatat foarte multe, dar cel mai important pentru mine e ca am invatat sa fac ”plating-ul”! Am invatat sa aranjez preparatul finit pe farfurie si parca acum fac mancare ca sa fac si plating. Inainte nu dadeam asa mare importanta la asezarea preparatului pe farfurie si nu faceam o arta din asta, dar acum platingul e o arta! Am invatat ca nu trebuie numai sa stii sa gatesti, trebuie sa ai atitudinea necesara, sa faci totul cu multa dragoste.
Ce te-ai gandit sa faci dupa terminarea acestui show?
Totul depinde de ce oferte primesc, nu stiu ce mi rezerva viitorul si pentru mine sper sa fie o surpriza placuta! Mi-as dori sa lucrez in domeniu si sa am de la cine invata, mi-ar placea sa am o emisune strict legata de preparate orientale, dar la mine totul depinde de program. In general vreau sa fac in asa fel incat sa am cat mai mult timp liber, ca sa petrec cat mai mult timp cu fetita mea iubita.
Cu care dintre cei trei MasterChefi ti-ar placea sa colaborezi?
Toti trei chefii sunt buni si ma inteleg bine cu ei si cu toate ca Chef Sorin Bontea pare cel mai dur, din punctul meu de vedere e cel mai bun, calm si intelegator si cu el mi ar placea sa colaborez.