Show-ul este integral pe voyo.ro. Stiai ca acum poti degusta mancarurile gatite de Chef Florin Dumitrescu? Participa AICI la concursul "Ia-ti diploma de MasterChef".
Muschi de vita cu cartofi Ana, sos Charon si Creamy Spinach
Ingrediente: muschi de vita 250 g, cartofi 100 g, unt 100-150 g, usturoi 30 g, ceapa 40 g, 2 galbenusuri, o jumatate de rosie, pasta tomate 1 vf de lingurita, sare de mare, piper, suc de lamaie 10 g, smantana de gatit 60 ml, 2 felii subtiri de prosciutto, 20 g parmezan, spanac 150 g.
Mod de preparare:
Pentru creamy spinach avem nevoie de spanac, unt, ceapa, usturoi, piper, smantana dulce de gatit si parmezan. Spanacul se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se soteaza in unt ceapa si usturoiul taiate marunt, se adauga frunzele de spanac intregi, piperul, si smanatana, iar la final parmezanul.
Vita. Muschiul de vita se da cu piper, apoi se imbraca in felii foarte subtitri de prosciutto crudo, se pune in tigaia bine incinsa teflonata (fara ulei sau unt), se intoarce pe toate partile cat sa ia culoare. Apoi se da la cuptor la 220 de grade, timp de 5, 6 minute. Inainte sa fie servita, carnea se lasa sa se odihneasca 3 minute. Nu se sareaza carnea decat atunci cand este gata.
Cartofii. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii rotunde. Se pun la prajit intr-o tigaie cu unt, se prajesc pe ambele parti la foc moale. Cand sunt gata se asezoneaza cu sare si piper (dupa ce cartofii au fost taiati nu se spala, astfel au mai mult amidon si vor sta lipiti).
Pentru sos. Galbenusurile de ou se bat spuma, se pun la ”bain-marie” si se gatesc cam 2 minute, dupa care se adauga treptat untul clarifiat (60 de grade C), se da la o parte, se adauga pasta de tomate, rosia cuburi, sucul de lamiae si sarea.
Plating. Se aseaza spanacul in farfurie, se pune deasupra carnea, peste carne cartofii si apoi sosul. Sosul se poate pune in farfurie, dupa imaginatia fiecaruia sau se poate servi separat.