ß
Marti seara reteta „MasterChef” i-a cucerit din nou pe romani. Emisiunea a fost lider absolut de audienta pe toate categoriile de public, tinandu-i pe telespectatorii Pro Tv ca pe jar ca sa afle cine va pleca acasa in urma probelor eliminatorii. Stiai ca acum poti degusta mancarurile gatite de Chef Florin Dumitrescu? Participa AICI la concursul "Ia-ti diploma de MasterChef".
18,7 puncte de rating si 41,8 % cota de piata a inregistrat Pro Tv pe publicul sau tinta in minutul de maxima audienta de la 22.13, in vreme ce la nivelul intregii populatii a tarii show-ul de la Pro Tv a atras in minutul 21.43 aproape 3 milioane te telespectatori. Editia de marti seara nu a avut rival in intervalul 20.26-22.29, cand Pro Tv a fost lider de audienta pe publicul comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani cu o medie de 14,1 puncte de rating si 32,7 % cota de piata, mai mult decat dublu decat Antena 1 care obtinea tot atunci 6 puncte de rating si 14 procente din cota de piata.
Si la nivelul publicului din mediul urban Pro Tv a fost imbatabil cu o audienta medie de 11,1 puncte de rating si 23,1 % cota de piata, urmat de Antena 1 cu 5,6 puncte de rating si 11,7 % cota de piata. Iar la nivelul intregii populatii a tarii emisiunea „MasterChef” a obtinut o audienta medie de 10,2 puncte de rating si 21,7 % cota de piata, clasandu-se astfel pe primul loc in topul audientelor, in timp ce Antena 1 obtinea 5,8 puncte de rating si 12,4 % cota de piata.
Seara a debutat marti la MasterChef cu proba Cutia Misterelor, la care concurentii au avut de gatit pe baza ingredientului surpriza: homarul. Nu mica le-a fost mirarea tuturor sa ridice cutiile de pe masa de lucru si sa gaseasca sub ele cate un… homar viu! Si pentru ca inainte de a se gati, acesta trebuie pus viu in apa clocotita, presiunea probei si-a spus cuvantul pentru multi concurenti. Miloase din fire, fetele au avut retineri in a arunca in oala cu apa clocotita homarii vii, insa au fost incurajate de jurati.
Show-ul MasterChef este integral pe voyo.ro.
“Vreau intai sa fac cunostinta cu el”, a spus Liliana, “il cheama Masterchef”. La randul ei, Flavia a recunoscut ca nu a mai gatit niciodata homar, astfel ca a fost ceva mai neindemanatica decat de obicei si a reusit chiar sa dea homarul pe jos. Si pentru Bogdan proba a fost una de foc pentru ca nu a reusit sa puna homarul la fiert la timp, s-a pierdut cu firea si a avut nevoie de ajutorul lui Chef Florin pentru a manevra cum trebuie homarul, astfel incat sa il poata gati fara ca acesta sa sufere. Dupa ce s-au luptat la propriu cu homarii, concurentii nu au resuit sa se ridice la nivelul asteptarilor celor trei jurati. Izaura, Andreea, Bogdan, Liliana, Simona, Flavia, toti au fost criticati pentru farfuriile lor. Bogdan a recunoscut ca la aceasta proba a fost o dezamagire si pentru el insusi, iar Chef Scarlatescu nu l-a menajat deloc atragandu-i atentia ca trebuie sa se adune.
Desi a facut o sorcova in farfurie, dupa ii reproseaza mereu juratii, Gabi a fost ales printre 3 cele mai bune farfurii pentru ca a dat dovada de mult curaj in alegerile facute. La fel si Mimi, care mai gatise homar o singura data in viata si care a reusit inca o data sa ii surprinda placut pe cei trei chefi cu dish-ul sau: “Te urasc pentru ca ai gatit atat de putin”, i-a spus bucuros Chef Florin cand a gustat din mancare. “Nu ma gandeam ca de la puiul din bucataria mea de acasa o sa ajung sa gatesc homar cu nu stiu ce sos si sa fiu apreciata de chefi cu 20 de ani de experienta”, a fost raspunsul plin de emotie al lui Mimi.
Si Petru a gatit o farfurie care i-a impresionat pe jurati atat de mult incat Chef Sorin l-a laudat si i-a spus ca este prima oara in viata sa cand mananca homar gatit astfel: “Nu e buna, Petru, este foarte buna. Bravo!”. La randul sau, Chef Florin i-a spus lui Petru ca e genul de mancare la care nu vrea sa se opreasca din mancat niciodata. Astfel, Petru a fost desemnat castigator al Cutiei Misterelor si implicit al avantajului de a alege tema urmatoarei probe.
Etapa a doua a serii i-a adus pe cei trei chefi in postura de a gati in fata concurentilor. Acestia au putut urmari cum pregateste Chef Sorin vita, Chef Florin cinci feluri de creveti cu alte ingrediente exotice, iar Chef Catalin cotlete de miel. Dupa ce au urmarit cu atentie o adevarata proba de maiestrie in bucatarie, dupa ce au gustat si au scos sunete de admiratie cand au vazut platingul spectaculos al fiecarui jurat, concurentii au asteptat cu nerabdare si curiozitate decizia lui Petru.
In calitate de castigator al probei precedente, Petru a putut alege ce sa gateasca el, dar si ceilalti concurenti. Pentru sine, Petru a ales sa prepare dish-ul lui Sorin Bontea. Pentru Bogdan si Simona a ales preparatul lui Catalin Scarlatescu, pentru Izaura, Gabi, Andreea, Flavia si Mimi preparatul lui Florin Dumitrescu, iar pentru Mehrzad, Liliana si Alexandru dish-ul lui Sorin Bontea. Petru si-a motivat alegerea spunand ca a ales dupa cum crede ca isi poate folosi acest avantaj in favoarea sa in concurs. “Am ales asta pentru ca va fi mai greu pentru ei”, a recunoscut acesta.
Nemultumirile si acuzatiile au iesit repede la iveala, pentru ca unii concurenti nu au fost multumiti de alegerile lui Petru. In vreme ce Mimi a recunoscut ca aici nu mai e vorba de o echipa, ci de o lupta individuala, de un concurs, Gabi a fost extrem de nemultumit de alegerile lui Petru, pe care nu s-a sfiit sa il jigneasca. Nici Andreea nu l-a apreciat pe acesta, acuzandu-l ca nu are coloana vertebrala si ca ea nu ar fi procedat asa, in timp ce Simona a marturisit ca se astepta ca Petru sa procedeze strategic si sa ii puna in dificultate: “Fara sa fim ipocriti, toti am fi facut la fel”, a subliniat aceasta.
Timp de 120 de minute concurentii au gatit si au incercat sa reproduca dish-urile gatite de Chefi, straduindu-se sa isi personalizeze farfuriile. Cativa dintre ei au fost chiar prinsi cu notite pe care isi insemnasera retete, insa Chef Florin a avut grija sa le ia. Mehrzad a reusit sa se apropie de preparatul lui Sorin, Alexandru a gatit corect, desi carnea era prea bine facuta, Andreea a pus prea mult usturoi in sosul de wassabi, Bogdan a fost la „4 grade de farfuria vietii lui”, dupa cum a spus Chef Catalin, dupa care a primit laudele celorlalti doi.
Lui Gabi, Chef Sorin i-a atrsa atentia ca trebuie sa accepte competitia, ca trebuie sa arate ca este bun nu prin injuraturi, ci prin respectul fata de ceilalti: ”Toata furia ta este in mancare si se simte, eu dintr-o mancare ca asta nu vreau sa gust”, i-a reprosat Sorin. Si Chef Catalin i-a atras atentia lui Gabi ca trebuie sa isi ceara scuze de la cineva din aceasta emisiune, la finalul probei. Petru a schimbat un pic farfuria alegand sa nu puna prosciutto si motivand ca stia ca doi dintre jurati au spus in trecut ca nu le place prosciutto prajit.
Desi au facut si greseli, toti concurentii au fost la finalul probei incurajati si felicitati: ”Sunteti putin mai buni decat cativa bucatari pe care eu ii cunosc in Bucuresti”, i-a laudat pe toti Chef Florin, ”sper sa invatati ceva din asta”. La testul sub presiune al serii au intrat totusi cinci concurenti: Andreea, Izaura, Simona, Flavia, care a avut cea mai dezamagitoare farfurie de la proba precedenta, si Gabi. Aceasta proba a fost una de degustare a ciorbei: fiecare a fost invitat sa isi puna in farfurie un polonic de ciorba, sa guste si sa ghiceasca cat mai multe ingrediente dintre cele 40 folosite la prepararea ei. ”E greu pentru ca se pot confunda multe arome”, a spus Simona cand a auzit ce trebuie sa faca. In urma acestei probe, Flavia a fost cea care a ghicit cele mai putine ingrediente si care, la finalul serii a parasit competitia.
Petru si Liliana au fost alesi capitani de echipa pentru probele de saptamana viitoare. Petru si-a ales culoarea albastra, dar si coechipierii – Gabi, Mimi, Simona, Mehrzad, in vreme ce Liliana a format echipa rosie alaturi de Bogdan, Alexandru, Izaura si Andreea. Saptamana viitoare cele doua echipe se vor confrunta in doua probe pe teren, mai precis in parcarea unui hipermarket din capitala si pe o partie la munte, unde vor incerca sa satisfaca doua tipologii diferite: taximetristii si turistii.
Gallery