ß
Catalin Scarlatescu este unul dintre cei jurati de la MasterChef si a fost atat de amabil, incat ne-a acordat un interviu foarte simpatic, exclusiv pentru protv.ro. Ce-a iesit, vedeti mai jos :)
Stim ca ai slabit impresionant in ultima vreme – 16 kg. Cum ai reusit?
De fapt 14, am slabit de la 118 la 104 kilograme. Mi-am dorit asta, imi spuneau si prietenii ca deja am luat proportii, plus ca ecranul TV iti adauga „din oficiu” cateva kilograme in plus. Am reusit printr-o dieta sanatoasa, cu un program controlat de mese, am eliminat din alimentatie painea, am mancat mai mult peste si salate. Acum incerc pe cat posibil sa mentin acest regim. Vreau sa ajung la 90-94 de kilograme. :)
Ce te-a motivat sa slabesti?
Am o vointa de fier. Cand imi propun ceva, nu ma las. :)
Care sunt regulile alimentare de la care nu te abati?
In primul rand – si asta nu cred ca e o regula, cat o „fixatie” a mea – spal legumele si fructele de zeci de ori inainte sa le consum. Apoi, beau multa apa, mai ales cand lucrez in bucatarie si cand se intampla sa beau si 6 litri de apa pe zi. Nu mananc dupa ora 20 niciodata si nu mananc in picioare, incerc sa ma asez la masa si sa mananc in liniste (am observat ca manac mai putin asa :)
Dar cele pe care le incalci cel mai des? :)
Mai calc si stramb :), recunosc, mai ales cand intru in patiseria restaurantului unde lucrez. E greu sa te abtii cand vezi ce minunatii se fac acolo. Imi plac mult brownies, nu le pot rezista, as manca la orice ora!
Se spune ca bucatarii sunt mai plinuti, de felul lor, fie pentru ca sunt gurmanzi, fie pentru ca pur si simplu petrec mult timp in bucatarie si gusta din tot felul de preparate. Ce crezi despre asta?
Asa e, uitati-va la mine :) ! Daca gatesc ceva bun, mi-e greu sa nu gust. Plus ca sunt cel mai mare gurmand! Mi-amintesc ca odata am gatit cu inca doi prieteni o oaie si am mancat-o singuri intr-o zi. A fost prima oaie gatita de noi in pamant, ingropata, si a iesit atat de buna incat nu puteam opri din mancat. Era dementiala. Cred ca daca m-ar fi intrebat cineva dupa cum ma cheama as fi zis Scarlateeee-ee-ee-scu! :) Doua zile dupa nu am mai mancat nimic.
Prin presa s-a scris ca ai fi ruda cu surorile Luciu. Este adevarat?
Nu. Am folosit termentul de „var” pentru ca suntem prieteni si asa vorbim in cercul nostru, era o gluma intre noi.
Ce alte hobby-uri/pasiuni mai ai in afara de gatit si sailing?
Imi place mult golful. Sunt amator, insa joc cu placere, de prin 2000, ori de cate ori am ocazia. Am un prieten foarte bun care are un restaurant chiar in mijlocul unui teren de golf, in Bad Griesbach, in Germania, si pe care il vizitez cam de doua ori pe an.
Ti-ai facut recent pagina pe Facebook si deja ai o multime de fani. Tu scrii acolo, citesti toate comentariile?
Bineinteles, cine altcineva? Sunt chiar eu. Si vreau sa le multumesc celor care chiar au rabdare sa citeasca ce postez si care imi urmeaza sfaturile in materie de gastronomie. Intentia mea cu retetele pe care le postez nu este sa educ bucatarii, ci sa ofer celor de acasa alternative foarte usoare, necostisitoare. Imi doresc sa sar in ajutorul celor care s-au plictisit de mancarurile banale de zi cu zi si sa le arat ca pot face ceva usor si rapid singuri.
Ce s-a schimbat de cand esti in juriu la MasterChef?
Ma striga oamenii MasterChef, lumea vrea sa ma ia acasa sa le gatesc, cand merg la piata mi se cer retete, iar eu stau de vorba cu drag cu toata lumea. Imi face placere.
Te asteptai ca emisiunea sa aiba atat de mult succes si la noi?
Da, eram sigur ca va avea succes pentru ca romanilor le place mancarea, le place sa gateasca, le place competitia.
Gallery