Show-ul este integral pe voyo.ro
MOUSSE DE CIOCOLATA CU SOS DE ZMEURA SI SOS DE CIOCOLATA CU CHILLY
Ingrediente:
60 g ciocolata cu continut 85% cacao
100 g unt nesarat cu continut min 82% grasime
250 ml smantana dulce continut 35% grasime
3 oua ecologice de marime medie ( la temp camerei)
1 baton de vanilie Bourbon ( sau 1 zahar vanilat bio cu seminte de vanilie bourbon)
150 g zahar tos ( granulatie mica)
100 g zmeura proaspata
50 g afine proaspete
3 capsuni proaspete de marime mica
Menta proaspata
120 g faina de patiserie
1 lamaie ( posibil necerata)
1 folie gelatina sau un plic de geletina
50 ml de apa
20 g zahar pudra simplu (nearomat)
¼ lingurita ardei iute pudra
1 chilly mic deshidratat ( sau chilly flakes)
1 lingurita Cacao pudra cu continut mare de cacao
sare
gheata
1. Mousse de ciocolata
- Se bate cu mixer-ul frisca pana cand aceasta este ferma si nu cade din bol apoi se introduce la frigider
- Se topeste ciocolata cu untul pe baie de aburi pana cand devine lichida.Apoi se lasa la racit la temperatura camerei
- Se separa albusele de galbenuse la 2 oua apoi albusele se bat spuma cu o lingura de zahar
- Daca galbenusele sunt la temperatura ciocolatei se introduc in amestecul unt+ciocolata cu multa grija, treptat.
- Se retin 3 linguri din amestecul de ciocolata ( pentru sosul de ciocolata cu chilly)
- Amestecului final cioco+ unt+ galbenuse si se introduce 1/3 din frisca prin impachetari usoare ( fold in )
- Apoi se introduce in acelasi amestec ½ din albuse , apoi cealalta jumatatede albuse iar la final restul de frisca in 2 etape
Mousse-ul se introduce cu atentie in forma de cerc plasata pe farfurie si se creeaza un topping subtire de ciocolata cu unt.Se da la frigider peste noapte sau min 4 ore
2. Blat sfaramicios
- Se preincalzeste cuptorul la 180 grade
-in mixer se introduc 110 g faina +75 g unt foarte rece (de la frigider) +50 g zahar tos + coaja de lamaie. Se mixeaza pana cand aluatul seamana cu firimiturile.
Se scoate din mixer amestecul si se adauga galbenus( amestecat cu 1 lingura de apa foarte rece) pana ce aluatul se leaga putin. Cu minim de contact al mainilor cu aluatul se formeaza o bila ce se pune in folie alimentata si se introduce in frigider 15 min .
Pe o plansa se pudreaza cu faina si se intinde prin presare si rasucire blatul cu sucitorul.
Se decupeaza o forma rotunda cu cercul de dimensiune 8 cm si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade , 15 min
3. Sos de zmeura
Se zdrobeste zmeura prin sita si se separa de samburi.
Pasta obtinuta sa incalzeste cu putin zahar + putina coaja de lamaie si 3 pic de zeama de lamaie si apoi se adauga ½ de lingurita dintr-un plic de gelatina inmuiata in prealabil in 50 ml de apa rece ( timp de 10 min).Se lasa la racit 5 min.
4. Sos de ciocolata cu chilly
Amestecul de ciocolata pastrat de la mousse i se adauga chilly dizolvat in 10 ml de apa incalzita pana ce devine de o consistenta potrivita. La montarea pe garfurie se adauga cativa fulgi de chilly deshidratati.
Mousse-ul de ciocolata se serveste pe un blat sfaramicios, are un topping de crema de ciocolata, ornat cu zmeura si zahar pudra. Alaturi, pe farfurie se serveste sosul de zmeura si cel de ciocolata, un mic buchetel de fructe de padure, ornat cu frunzulite de menta.
Gallery