MasterChef - in fiecare marti, de la 20:30 la ProTV.
Catalin Scarlatescu: Nu gatiti carnea din cuptor la temperaturi foarte ridicate. O temperatura foarte mare nu face decat sa o arda. Incercati sa nu mai puneti lamaie pe un peste proaspat gatit, pur si simplu ii ruineaza gustul. Incercati in schimb sosuri usoare. Stiu ca e ciudat pentru gospodina de acasa, dar lamaia si mujdeiul de usturoi pur si simplu anuleaza gustul fabulous de fin al pestelui proaspat. Puteti pune in aluatul in care prajiti pestele putina bere, aluatul se va umfla, va fi mai pufos si mai delicios.
Sorin Bontea: Eu nu as gati ceva ce nu as manca si prin asta ma refer la gust si la calitate. De exemplu, atunci cand fac un gratar, nu sarez niciodata carnea inainte de a o pune pe gratar. Sarea o „strange”, absoarbe toata apa. Pun sare de mare sau grunjoasa la final, cand carnea e facuta. Daca puneti si piper, e important ca acesta sa fie proaspat macinat.
Florin Dumitrescu: Daca tot am ocazia, sa va dau un sfat: gatiti cu unt. Folositi unt la orice, la calit legume, la prajituri, la prajit carnea... Nimic nu se compara cu gustul unui preparat pe care il pregatiti cu unt. Si inca un sfat: incercati sa gatiti zilnic, stiu ca e mai greu, insa mancarea proaspata are alta savoare, este mai buna. Pana la urma, numanui nu-i place ciorba reincalzita!
Caravana MasterChef porneste spre tine!
Cluj-Napoca - 7 iunie
Iasi - 14 iunie
Timisoara - 21 iunie
Bucuresti – 5 si 6 iulie