ß
Aproape 3 milioane de romani au urmarit marti seara ”MasterChef”
Seara de marti, 10 aprilie, a fost pentru concurentii de la ”MasterChef” una foarte grea: au avut de trecut printr-o proba eliminatorie care le-a testat creativitatea, apoi a urmat testul-provocare “cutia misterelor” ce le-a pus la incercare la un alt nivel imaginatia, iar la final au pregatit un preparat specific bucatariei frantuzesti. Aseara s-a decis numele celor 21 de concurenti care au pasit in bucataria ”MasterChef” si tot aseara unul dintre ei a si parasit competitia.
Editia ”MasterChef” de marti seara a fost din nou lider absolut de audienta, astfel ca aproape 3 milioane de romani au urmarit competitia de la Pro Tv in minutul de maxima audienta, 21.49, atunci cand emisiunea a inregistrat pe publicul sau tinta un varf de 19,3 puncte de rating si 41,8 % cota de piata, de aproape 5 ori mai mult decat Antena 1 cu numai 4,3 puncte de rating si 9,2 procente din cota de piata.
Show-ul este integral pe voyo.ro
Facebook oficial MasterChef Romania
”MasterChef” nu a avut rival marti seara, spulberand concurenta cu cifre de audienta de invidiat. Emisiunea a fost lider de audiemta pe intreg intervalul de difuzare, 20.26-22.29, pe toate categoriile de public. Astfel, pe publicul comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, Pro Tv a obtinut o audienta medie de 14,5 puncte de rating si 33,8 procente din cota de piata, in timp ce Antena 1 a obtinut de aproape trei ori mai putin, respectiv 5,9 puncte de rating si 13,7 procente din cota de piata.
Cu aceste cifre, ”MasterChef” se pozitioneaza pe locul doi in topul celor mai urmarite emisiuni de divertisment de anul acesta, fiind devansat doar de audientele record obtinute de show-ul “Romanii au talent”. Pe publicul din mediul urban ”MasterChef” a condus cu o medie 12,2 puncte de rating si 24,5 % cota de piata, fata de Antena 1 care abia a obtinut 5,8 puncte de rating si 11,6 % cota de piata. La nivelul intregii tari, Pro Tv a condus topul audientelor cu o medie de 11 puncte de rating si 22,1 procente din cota de piata, fiind urmat de Antena 1 cu 6,6 puncte de rating si 13,4 % cota de piata.
"Mi-as taia o mana de ciuda! Vroiam sa fiu in primii trei!"
Dupa proba taiatului cepei care i-a facut sa plinga la propriu pe concurentii de la “MasterChef”, a venit rindul celei de-a doua probe emilinatorii din concurs sa le dea batai de cap concurentilor. Aceasta le-a pus la incercare una dintre laturile considerate esentiale de catre cei trei Chefi, si anume creativitatea. Ingredientul “vedeta” pe baza caruia concurentii s-au straduit sa pregateasca o farfurie demna de “MasterChef” a fost oul. Concurentii au avut la dispozitie numai 5 minute in care sa-si aleaga ingredientele ajutatoare si doar o jumatate de ora pentru prepararea unei farfurii cu care sa-i impresioneze pe jurati. Presiunea timpului a apasat foarte greu pe umerii concurentilor care au intrat in panica imediat dupa startul cronometrului.
Cei trei Chefi au considerat ca “in comandoul numit bucatarie oul este soldatul universal, de aceea el trebuie celebrat in cea mai uluitoare mincare, in care oul va juca rolul “vedeta”. Cei care au reusit sa faca acest lucru au trecut mai departe, ceilalti au parasit cu regret competitia ”Masterchef”.
Cum arata bucataria MasterChef:
Ei au intrat in "paradisul bucatarilor":
La finalul probei, juriul a decis care au fost cei 21 de concurenti demni sa intre in cel mai dorit loc, bucataria “MasterChef”. Acestia sunt: Mehrzad Moghazehi, Iris Alexandru Lungu, Petru Buiuca, Alexandru Cirtu, Andreea Moldovan, Simona Paslaru, Flavia Meterez, Izaura Claudia Nitoi, Bogdan Alexandrescu, Gabriel Nicolae Godeanu, Bogdan Lupoiu, Alexandru Petricean, Sidia Sissoko, Mihai Stanescu, Mariana (Mimi) Nicolae, Liliana Popa, Dorin Mandache, Cristian Papusoiu, Mihai Merisanu, Aurelia Faur si Magdalena Roxana Nicolae.
Bucataria ”MasterChef” s-a dovedit mai mult decit si-au imaginat vreodata concurentii. Cu o suprafata de aproximativ 1200 de metri patrati, impartiti intre bucataria propriu-zisa si camara, magazia de echipamente si zona de prezentare, cu aproximativ 250 de ustensile, accesorii de lucru, de preparare si de prezentare diferite, in mare parte profesionale, cu un total de peste 400 de materii prime si ingrediente de pe toate continentele, cam tot ceea ce isi doreste un bucatar sa aiba la dispozitie pentru buna organizare si reusita a meniului, bucataria “MasterChef” a fost visul oricarui bucatar. Multitudinea de ustensile si echipamente specifice unei bucatarii de ultima generatie i-a lasat cu gura cascata pe concurenti. “Este exact cum mi-am imaginat-o – a declarat impresionata una dintre concurente – ”se compara cu orice bucatarie “MasterChef” din alte tari. Este impecabila!”.
"Si eu unde sa-mi bag oul, ce sa fac cu un ou?"
Aici, in bucataria “MasterChef”, cei trei Chefi au solicitat un alt nivel al creativitatii si imaginatiei in primul test-provocare: Cutia Misterelor. Fiecare dintre cei 21 de concurenti a trebuit sa gateasca si sa prezinte un preparat remarcabil folosind exclusiv ingredientele ascunse in cutie. La finalul probei, au fost alese cele mai slabe trei farfurii, dar si cele mai bune trei farfurii.
Cele mai slabe farfurii in urma testului MasterChef3r au fost cele ale lui Gabriel Godeanu, Iris Lungu si Mihai Stanescu, cel care la proba preselectiilor a reusit sa faca cel mai bun muchi de vita din competitie, dar pe care acum a reusit sa-l strice iremediabil. Fruntasii acestei probe au fost Liliana Popa, Izaura Nitoiu si Mehrzad Moghazehi. Din rindul lor, juriul a ales cea mai buna farfurie ca apartinind Izaurei Nitoiu care, in opinia celor trei Chefi, a riscat si a cistigat cu un muschi de vita gatit in aluat. Concurenta nu a obtinut numai aprecierea juriului, dar si dreptul de a alege tema urmatoarei probe: bucataria italieneasca, bucataria chinezeasca sau bucataria frantuzeasca. Izaura a ales ultima varianta fiind mai familiarizata cu bucataria frantuzeasca si stiind ca printre concurenti se numara si citiva specialisti in bucataria italieneasca si cea chinezeasca.
Concurentii au avut la dispozitie 60 de minute in care sa gateasca preparate frantuzesti care sa-i impresioneze pe cei trei Chefi. Proba s-a dovedit pentru unii “cea mai lunga proba de rezistenta fizica si psihica din viata lor de bucatari amatori”, iar pentru altii “ca o finala Champions League.” Au fost unii carora le-a fost usor sa gaseasca preparatul de succes, iar altii care nu au avut nici in clin nici in mineca cu bucataria frantuzeasca. Cei care au dezamagit profund cu farfuriile lor la aceasta proba au fost Cristian Papusoiu, Alexandru Cirtu si Bogdan Alexandrescu.
Sorin Bontea, luat pe sus de un concurent:
Juratii au avertizat pe tot parcursul serii ca cel care va parasi competitia la finalul emisiunii va fi ales din rindul celor care au prezentat cele mai slabe farfurii. Alegerea juratilor a fost Alexandru Cirtu, cel care a parasit cu tristete competitia. “Alegerea Izaurei (bucataria frantuzeasca) a insemnat si excluderea mea din ”MasterChef”. Sint multumit ca am ajuns pina aici, insa sint degazamagit pentru ca am picat la o proba la care nu mi-as fi facut probleme niciodata. Un lucru e cert! Nu ma voi opri din gatit!” a spus Alexandru Cirtu in momentul despartirii de colegii sai.
Cele mai bune farfurii la categoria bucatarie frantuzeasca au fost alese cele ale lui Mimi, Andreea si Izaura. Si de aceasta data juratii au ales-o pe Izaura cistigatoarea probei, dar si seful de echipa care va coordona concurentii la testul de saptamina viitoare: nunta lui Edi si Silvia Stancu.
Gallery