ß
Daca Florin Dumitrescu, juratul de la MasterChef poate localiza exact momentul in care a decis ca vrea sa devina bucatar, Catalin Scarlatescu si Sorin Bontea spun ca aceasta pasiune a venit pentru ei treptat.
„In cazul meu – spune Sorin Bontea - nu a fost nimic premeditat, pur si simplu a venit dintr-o joaca in bucataria mamei si descoperind ca-mi place sa gatesc m-am hotarat sa fac o cariera din asta. Am combinat utilul cu placutul.” adauga juratul MasterChef, care si-a inceput cariera in toamna anului 1986, cand avea doar 16 ani. El a pornit de jos si a trecut prin toate etapele care formeaza un Chef desavarsit.
La rindul lui, Catalin Scarlatescu e de parere ca „Pasiunea pentru “ARTA” culinara nu se descopera, ci se construieste. Nu este asa de simplu sa o descoperi, e nevoie de foarte multa munca, studiu, cercetare, inventivitate, creatie”. Si exact asta face din anul 1989 cind a inceput sa gateasca si sa puna bazele unei cariere ce numara acum nu mai putin de 23 de ani. Pasiunea pentru bucatarie a mostenit-o de la familia sa, acestia lucrind, fie in turism, fie ca bucatari, ospatari sau sefi de unitate.
In cazul lui Florin Dumitrescu, lucrurile au fost cit se poate de clare. El stie sa numeasca exact momentul declansator care l-a facut sa vrea sa devina bucatar. „M-a inspirat o emisiune TV, unde un bucatar a executat in doar cateva minute un preparat spectaculos. Tin minte si acum designul farfuriei. Acela a fost momentul in care am decis ca vreau sa devin bucatar”, povesteste Florin.
„La insistentele mele, la 14 ani, tatal meu m-a dus la un restaurant unde sa imi incep ucenicia, ca sa imi dau seama daca asta e ceea ce imi doresc cu adevarat. A fost foarte interesant – povesteste Florin Dumitrescu - pentru ca la inceput eram foarte speriat de viteza cu care se intamplau lucrurile in bucatarie, organizarea si sistemul de lucru erau impresionante pentru un pusti care abia daca reusea sa isi imparta timpul intre scoala, joaca si pasiuni adolescentine."
"Imi aduc aminte ca la varsta aia nu stiam ca mai exista si alte feluri de branzeturi in afara de telemea, iar cand am ajuns in bucataria de la Provence (restaurant in Bucuresti) si am vazut un raft numai cu branzeturi m-am speriat, pentru ca nu credeam ca vreodata voi fi capabil sa le tin minte pe toate. Au fost foarte grei primii doi ani, cand eram doar un simplu ajutor de bucatar si eram responsabil cu spalarea, curatarea legumelor si curatenia. Au fost zile in care dormeam la restaurant, programul de lucru fiind de 16 ore pe zi. A fost foarte greu, dar dorinta de a ajunge acolo unde visam imi dadea forta sa continui si sa stau in picioare.” povesteste cu nostalgie cel mai tinar jurat de la MasterChef care a reusit sa faca din pasiunea sa o meserie.
Cei 3 jurati pot fi vazuti incepind de marti, 20 martie, la ProTv in cel mai tare show de cook-ing al momentului: MasterChef!
Gallery