ß
Cel mai tare cooking show din lume, cu audiente impresionante, milioane de fani si un real spectacol culinar oferit telespectatorilor, va debuta si in Romania in luna martie, la Pro Tv.
Bucatarii amatori care vor ajunge in competitie se vor intrece in talent si pricepere, insa vor lupta si pentru premiul cel mare. Concurentul care va demonstra ce detine toate ingredientele pentru reteta succesului va deveni primul Masterchef al Romaniei si va fi rasplatit cu nu mai putin de 50.000 de euro.
Iata care sunt cele sapte calitati de care ai nevoie pentru a deveni un Chef grozav:
1. Pasiune nebuna pentru gatit. Daca nu faci cu placere ceea ce faci, nu vei putea excela in aceasta profesie. Anthony Bourdain, unul din cei mai apreciati Chefi din lume, spunea: “Eu dintotdeauna am considerat ca mancarea e importanta. Cand vine vorba de gatit, ma incearca emotii intense. Ma enerveaza la culme daca cineva greseste un fel simplu, cum ar fi pastele, iar o mancare delicioasa ma poate face literalmente fericit”.
2. Atentie la detalii. Gatitul este o arta, dar si o stiinta. In fiecare minut cat mancarea sta pe foc, va trebui sa jonglezi cu zeci de alimente, ingrediente, condimente si verdeturi. Atentia este esentiala aici, pentru ca va trebui sa tii minte exact ce si cat ai pus, ce si cat mai trebuie adaugat, iar totul se desfasoara intr-un ritm foarte rapid - nu poti pune “pauza” si nu poti da inapoi. Iar dupa ce mancarea e gata, trebuie sa o aranjezi cat mai estetic pe farfurie.
3. Creativitate. Un mare Chef se distinge prin calitatea de a inova in bucatarie. Daca nu adori sa experimentezi, sa te joci cu diferitele ingrediente, sa le combini in fel si chip pana obtii un gust nou, special, n-ar trebui sa practici meseria asta. In calitate de Chef, vei avea parte de noi provocari in fiecare zi. E jobul tau sa ii faci pe clienti fericiti si sa revina sa guste din preparatele tale.
4. Multi-tasking. Dincolo de jongleriile cu cutitele si legumele, de rapiditatea cu care poti curata un ananas si de indemanarea cu care stii sa tai un pui, tot tu va trebui sa fii cel care se asigura ca un client primeste comanda la timp la restaurant, sa calculezi bugetul si cantitatile de provizii necesare in bucatarie si sa iti supraveghezi ajutoarele, scrie selfgrowth.com.
5. Spirit de echipa. Prepararea rapida a mai multor feluri de mancare cere coordonare si armonie in bucatarie. Daca vei lucra intr-un restaurant mare, va trebui sa ai grija ca toti angajatii sa functioneze ca o echipa, pentru ca rezultatul, cel care ajunge pe masa clientilor, sa fie cel mai bun cu putinta.
6. Atasament pentru calitate. Un super Chef trebuie sa isi foloseasca maiestria, dar si cele mai bune ingrediente, ca sa poata livra intotdeauna produse de calitate.
7. Trebuie sa stii sa primesti si critici. Jobul tau va consta in a-i face pe ceilalti fericiti, oferindu-le cele mai delicioase feluri de mancare, dar trebuie sa stii ca nu vei putea multumi pe toata lumea, mereu. Asa ca, atunci cand vei primi critici, trebuie sa le privesti intr-un mod constructiv.
Gallery