Săptămâna începe cu o provocare extremă pentru concurenții MasterChef România! Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu vor să vadă cum reușesc amatorii pasionați de bucătărie să integreze un ingredient surpriză într-un fel principal.
Gallery
Prima probă îi va pune pe concurenți față în față cu un ingredient ascuns în cutii misterioase. „În această ediție, boabele de cafea sunt ingredientul vedetă! Trebuie să le integrați, atenție, într-un fel principal, nu într-un desert, pentru a trezi aromele la viață”, va anunța Gina Pistol, prezentatoarea emisiunii. Dezvăluirea i-a surprins și i-a lăsat fără cuvinte: „Mi-e rău! Mie să-mi pregătiți șorțul negru”, a reacționat Andreea Corb. Pentru Alessandro Lusito, cafeaua face proba complicată, dar creativitatea va fi cheia: „Este o probă dificilă, unde trebuie să scoți la iveală un strop de creativitate pentru a reuși”.
„Vă dau un singur sfat: cafeaua în mâncarea sărată vine cu gustul ei amar. Într-un fel principal, trebuie să fie subtilă”, i-a atenționat Chef Florin Dumitrescu pe concurenți. Tensiunea va crește la cote maxime când aceștia vor afla că singura variantă de a prepara cafeaua este la ibric: „La mine, la Târnăveni, există mașinării de cafea care o și macină. Cum fac cafea la ibric, că rămâne zațul? Cu ce îl scot, cu penseta?”, a spus Yasmina. „Zațul se duce la fund și torni ușor, fără să îl lași să curgă și pe el”, i-a explicat Sorin Mitrea.
Cum se vor descurca pasionații de bucătărie în această probă și cine va intra la testul sub presiune, aflăm în această seară, într-o nouă ediție MasterChef, de la ora 20:30. Show-ul este disponibilă, în avans, pe VOYO.
MasterChef România – Prinde gustul competiției!