• Emisiuni
  • MasterChef
  • Masterchef 2024, 7 octombrie. Raluca Moisa - Hrenzele cu cremă de brânzeturi, cherry și ulei de ceapă verde

Masterchef 2024, 7 octombrie. Raluca Moisa - Hrenzele cu cremă de brânzeturi, cherry și ulei de ceapă verde

Masterchef 2024, 7 octombrie. Raluca Moisa - Hrenzele cu cremă de brânzeturi, cherry și ulei de ceapă verde

Luni seară, la audițiile Masterchef România, Raluca Moisa a pregătit pentru chefi hrenzele cu cremă de brânzeturi, cherry și ulei de ceapă verde Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.

Căpățânile de usturoi se taie în jumătate, se presară puțină sare, se stropesc cu puțin ulei de măsline, se împachetează în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu și se dau la cuptor la 180 °C, aproximativ o oră, până ce usturoiul este copt și ușor caramelizat. Se scoate miezul de usturoi din din coji și se lasă într-un bol.
Se taie codițele de la ceapa verde, se spală și se pun într-un blender cu aproximativ 40 ml ulei de măsline și puțină sare. Se mixează bine, iar uleiul obținut se strecoară și se lasă la decantat.
Cartofii se curăță de coajă, se spală și se dau prin răzătoarea cu găuri cu găuri mari, apoi se scurg bine și se pun într-un bol. Se adaugă făina, sarea, piperul și se omogenizează compoziția. Se formează hrenzălele, adică niște chiftele subțiri, cu diametrul de 8-10 cm. Se pun într-o tavă cu hârtie de copt și se dau la congelator 15 minute.
Într-o tigaie, se încălzește bine uleiul de floarea soarelui și se prăjesc chiftelele din cartofi la foc mediu, până ce sunt crocante și rumenite pe ambele părți. Se scot pe șervețele de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei. Brânza de Horezu se dă prin răzătoare și se pune într-un blender împreună cu telemeaua de oi, smântâna și usturoiul copt. Se mixează bine, până ce se obține o cremă.
Într-o tigaie antiaderentă se pun 20 ml de ulei de măsline, împreună cu tomatele cherry și crenguța de cimbru. Se acoperă cu un capac și se gătesc 5-6 minute la foc mediu, până ce roșiile sunt confiate.
Se montează preparatul: într-o farfurie adâncă se pune un strat subțire din crema de brânză cu usturoi copt, una-două hrenzăle, 2-3 roșii cerry și se stropește crema cu ulei de ceapă verde.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni