Luni seară, la audițiile Masterchef România, Andreea Dutia a pregătit pentru chefi pui condimentat, apoi gătit în tigaia de fontă, feliat subțirel și acoperit de un sos delicios cu ton. Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.
Pieptul de pui se unge cu puțin ulei de măsline extravirgin și se condimentează cu un mix de condimente : sare, piper cu lămâie, boia dulce, verdețuri italienești (sau doar oregano) și umami.
Se lasă așa să stea până vă ocupați de sos.
În vasul robotului punem 120 grame ton, o lingură capere, 2 căței usturoi, 2 fileuri mici anșoa, sare și un strop piper, 3-4 linguri maioneză, 2 linguri zeamă de lămâie .
Îi dam drumul și gata sosul.
Feliem pieptul de pui care între timp s-a răcorit.
Așezăm pe o farfurie sos, îl întindem, așezăm apoi feliile de carne, din nou puțin sos și presărăm parmezan ras. Și râșnim și piper.
Punem și capere mari în oțet și mâncăm cu poftă.
Lipii: Am amestecat într-un bol iaurt grecesc, făină, praf de copt, sare și puțin ulei de măsline.
Am lăsat să se odihnească 20 minute, apoi am împărțit aluatul în 4.
Cu mâna am întins lipiile și le-am copt în tigaie pe fiecare parte.
Le-am uns cu puțin unt, așa calde.
Am presărat și pe ele puțin parmezan ras și au fost grozave.