• Emisiuni
  • MasterChef
  • Masterchef 2024, 1 octombrie. Alis Nuță - Tort de ciocolată cu mentă

Masterchef 2024, 1 octombrie. Alis Nuță - Tort de ciocolată cu mentă

Masterchef 2024, 1 octombrie. Alis Nuță - Tort de ciocolată cu mentă

Marți seară, la audițiile Masterchef România, Alis Nuță a pregătit pentru chefi tort de ciocolată cu mentă. Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.

Amestecăm zahărul și cacaua într-o oală, folosind un tel dupa care turnăm ușor laptele călduț. Punem amestecul la foc mediu, amestecând des și lăsăm să fiarba 1-2 minute.
Adăugăm untul și amestecăm din nou iar cândîncepe să fiarbă mai lăsăm înca 1-2 minute oala pe foc. Dăm oala deoparte, acoperim cu o folie alimentară și lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Separam ouăle și punem albușurile la spumat. Până cand acestea se spumeaza, integram in siropul de zahar si cacao pe rand galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt.
Dupa ce s-a spumat, integram albusul in doua randuri, amestecand pana cand nu mai avem albus separat in compozitie.
Turnam compozita intr-o tava tapetata pe fund cu hartie de copt si coacem blatul cca 15 minute la 175C fara ventilatie, in functie de consistenta dorita.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit .
Cremele:
Se prepara cate un ganache de ciocolata din fiecare sortiment (neagra, cu lapte, alba), cu urmatoarele proportii:
Ciocolata neagra se topeste impreuna cu 100 ml frisca, apoi se lasa la racit.
La fel se procedeaza si cu ciocolata cu lapte, folosind 200 gr ciocolata cu lapte si 150 ml frisca lichida.
Pentru ganache-ul de ciocolata alba se topesc 250 gr ciocolata cu 100 gr ml frisca si se adauga esenta/uleiul esential de menta si colorantul alimentar verde precum si cate 1-2 frunzulite de busuioc si menta maruntite.
Optional se poate prepara un sirop rapid din 50 gr zahar si 150 ml apa, amestec ce se fierbe pana se topeste zaharul. Se opreste focul si se adauga esenta/ulei esential de menta. Se foloseste rece pentru a trampa blatul.
Se monteaza tortuletul astfel:
Se decupeaza din foaia de blat, cu ajutorul unui decupator rotund, 4 cercuri cu dimensiunile dorite, care urmeaza a fi insiropate discret si umplute dupa cum urmeaza: se aseaza primul blat rotund, se intinde pe el ganache-ul de ciocolata neagra, se pune deasupra inca un blat, se intinde ¾ din ganache-ul de ciocolata alba. Urmeaza al treilea blat peste care se intinde ganache-ul din ciocolata cu lapte, peste care se pune ultima foaie de blat. Se decoreaza dupa dorinta cu ganache-ul pastrat si cu frunzulite de menta/busuioc.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni