Marți seară, la audițiile Masterchef România, Sheryan Iorgovan a pregătit pentru chefi gataif. Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.
Prima dată, am făcut aluatul unde am amestecat :
100 g făină albă
100 g griș
1 lingură drojdie uscată
1 lingură praf de copt
2 linguri zahăr
O cană apă caldă, am lăsat puțin aluatul și între timp am făcut cremă din mascarpone
Zahăr
Lapte condensat
Brânză dulce de vaci
Fulgi de cocos
Esență de trandafir.(am amestecat tot)
Pentru sirop, am pus într-o oală mică :10 linguri zahăr cu jumătate cană apă. Și o linguriță esență plus zeama lămâie. Am pus oala pe foc și am lăsat o câteva minute până s-a făcut ca un sirop.
Am prăjit aluatul doar pe o parte în formă rotundă și l-am pus într-un prosop ca să nu se întărească. La final l-am umplut cu cremă și am presărat cu fistic.