ß
Marți seară, la audițiile Masterchef România, Istvan Varga a pregătit pentru chefi spatzle cu brânză. Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.
Pentru aluat se amestecă și bate cu lingura de lemn într-un bol cantitatea identică de ou întreg cu făină.
De exemplu 4 ouă și 200 grame de făină.
Se va bate cu forța până rezultă un aluat omogen. Pe urmă se pune deoparte timp de 20-30 de minute.
Punem apă la fiert.
Între timp călim o jumătate de ceapă și o lăsăm să se răcească.
După cele 30 de minute punem din aluat cu porția în răzătoarea de găluște și deasupra apei în fierbere răzuim aluatul. Spätzlele ajung în apă și sunt fierte după puțin timp.
După ce am fiert găluștele le scoatem cu strecurătoarea.
Gătitul:
Se topește un pic de unt într-o tigaie. După ce s-a topit untul adăugăm Spätzlele și le încălzim în unt. Punem sare și piper după gust, adăugăm din ceapa călită, iar după ce s-au încălzit Spätzele răzuim brânza maturată peste ele. După ce s-a topit și omogenizat brânza punem în farfurie și urăm “poftă bună”!