• Emisiuni
  • MasterChef
  • Masterchef 2024, 1 octombrie. Mădălina Irimia - Rață cu sos de afine și piure de păstârnac

Masterchef 2024, 1 octombrie. Mădălina Irimia - Rață cu sos de afine și piure de păstârnac

Masterchef 2024, 1 octombrie. Mădălina Irimia - Rață cu sos de afine și piure de păstârnac

Marți seară, la audițiile Masterchef România, Mădălina Irimia a pregătit pentru chefi piept de rață cu sos de afine și piure de păstârnac. Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.

Rădăcinile de păstârna și un cartof se pun la fiert pentru piure. Odată fierte legumele, acestea se pisează în blender cu mult unt și lapte. Se condimentează cu sare, piper alb și nucșoară.
La final, se dă piureul prin sită pentru mai multă finețe.
Pieptul de rață se curăță, se cresteaza grăsimea și se sărează. Se pune pe foc, în tigaia rece, pe partea cu pielea.
Se adauga în tigaie usturoi și rozmarin proaspăt.
Se lasă aproximativ 6 minute la foc mare până se topește grăsimea și se face crocantă, apoi se întoarce carnea pe partea cealaltă. Se sigilează pe toate părțile apoi se introduce în cuptor cu pielea în sus pentru câteva minute, 5-7. Pieptul de rață se pregătește medium rare, trebuie sa aiba o culoare rozalie apetisantă.
Pentru sosul de afine se vor adaugă afinele cu puțină zeamă de lămâie și zahăr într-o oală mică. Se pregătește asemenea unui gem, care la apoi se blendează, și se trece prin sită. La final se adaugă unt, se amestecă bine pentru a încorpora unt. Untul îi va da sosului consistență, gust și mai mult luciu.
Morcovii tăiați în jumătăți se pot glasa într-un singur pas: se așaza pe foc în apă cât să îi acopere iar pentru gust se adaugă următoarele: sare, piper, miere, cuișoare, puțin usturoi. Se lasă pe foc până devin moi și fragezi.
Pentru decor se marinează câteva fâșii de zucchini cu ulei, sare, piper și foarte puțină lămâie. După 10-15 minute, aceștia devin foarte maleabili, astfel încât se pot rula sub forma unor cilindrii ori așeza artistic dupa bunul plac.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni