• Emisiuni
  • MasterChef
  • Masterchef 2024, 1 octombrie. Ortensia Iliev - Ravioli cu sos caramel și morcov

Masterchef 2024, 1 octombrie. Ortensia Iliev - Ravioli cu sos caramel și morcov

Masterchef 2024, 1 octombrie. Ortensia Iliev - Ravioli cu sos caramel și morcov

Marți seară, la audițiile Masterchef România, Ortensia Iliev a pregătit pentru chefi ravioli cu sos caramel și morcov. Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.

1. Umplutura: Tocați caisele în cuburi medii, nucile și menta tocați-le foarte fin. Topiți untul și adăugați apoi caisele. Gătiți puțin, apoi puneți nucile și menta. Continuați să gătiți până caisele se înmoaie, iar spre final asezonași cu foarte puțin piper și foarte puțină sare. Strecurați și lăsați să se răcească* complet.
2. Aluat: Amestecați toate ingredientele, strecurați apoi aluatul și puneți-l la frigider să se odihnească (aprox. 30 minute).
3. Clătitele: Cu un prosop de hârtie, ungeți tigaia cu puțin unt. Formați clătite micuțe în tigaie și gătiți-le doar pe o parte**. Puneți-le pe blatul de lucru. Puneți puțină umplutură în mijlocul clătitei pe partea necoaptă, închideți folosind tehnica de la ravioli, precum și în video. Repetați procesul pentru toate clătitele.
4. Sosul: Când zahărul pudră începe să se topească, începeți să amestecați cu jumătatea de lămâie, până când se caramelizează. Puneți apoi untul și continuați să amestecați. Turnați sucul de morcovi fără pulpă***, apoi batonul de scorțisoara rupt pe jumătat și gătiți câteva minute. Puneți crenguțele de oregano și fierbeți sosul până când scade și devine lipicios, amestecând din când în când.
5. Puneti clatitele ravioli în sos și acoperiți-le cu sos. Gătiți aprox. 1 minut. Scoateți pe o farfurie clătitele și turnați sosul peste. Pofta bună!
TIPS:
*umplutura trebuie să fie rece, altfel se vor sparge clătitele.
**pentru a putea închide clătitele și să nu se deschidă, o parte trebuie să rămână puțin crudă, dar nu foarte mult.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni