ß
Luni seară, la audițiile Masterchef România, Laurențiu Paicu a pregătit pentru chefi pui în sos francez de tarhon. Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.
-tăiem pulpele de pui dezosate în bucățele individuale de luat cu furculiță
- le condimentăm cu sare și piper, apoi le dăm foarte bine prin făină
- luăm o oală joasă și punem la foc cu ulei de măsline la foc mare, în care vom rumeni bucățile de pui, pentur a le da o crustă. Le scoatem din oală și le punem deoparte.
- tăiem mărunt țelina verde, ceapa și morcovii
- în oala în care am rumenit puiul, punem o lingură de unt apoi vom căli țelina , morcovii și ceapa.
- după ce încep să se călească puțin, adăugăm 1 shot de cognac și flambăm dacă se poate.
- în oală, adăugăm 3-4 linguri de oțet de vin roșu și 1 cană de stock de pui.
- în această compoziție, adăugăm bucățile rumenite de pui și băgăm totul la cuptor aproximativ 15-20 min
- scoatem oala din cuptor, scoatem puiul și îl separăm, apoi zeama și bucățile de legume le vom strecura pentru a păstra strict lichidul.
- punem înapoi pe foc lichidul strecurat (se poate în aceeași oală) , și adăugam 1 linguriță de muștar dijon și smântână de gătit.
- se taie frunzele de tarhon proaspăt în bucățele, 2-3 tulpine, și se adaugă la sos.
- se ajustează cu sare și piper.