Luni seară, la audițiile Masterchef România, Victor Marțolea a pregătit pentru chefi pară fiartă în vin roșu cu înghețată de vanilie. Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.
Para: fiartă în vin rosu, merlot cu zahăr, dulceață de vișine, anason stelat, cuișoare, suc de portocală, coajă de portocală, vișinată ori un pic de cognac. Fiebi până para este molicică, apoi strecori sosul dupaă ce a fost scăzut și echilibrat ca și gust.
Înghețata: lapte, zahăr, păstaie de vanilie, esență naturală de vanilie, smântână de gătit, frișcă bătută, ouă. Bați gălbenușurile cu zahăr, adaugi laptele încălzit la 72 grade peste cremă, omogenizezi, pe bain mare duci compoziția la 72 grade apoi o răcești rapid pe baie de apă rece cu cuburi de gheață, amesteci cu frișcă bine, apoi o îngheți cu ajutorul mașinii de înghețată.