Luni seară, la audițiile Masterchef România, Gutiera Timotin a pregătit pentru chefi mule moldovenești. Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.
1. Într-un bol se adaugă 100 gr faina albă+ 3 ouă+ 2 linguri de sare, un pic de sare, vanilie și se amestecă bine.
2. Treptat adăugăm 250 ml lapte până se omoginează bine fără să formeze cocoloașe.
3. Compoziția aluatului trebuie să fie nici prea groasă, dar nici prea lichidă. Clatitele se coc pe tigaie încinsă.
4. Se face umplutura. Se adaugă brânza de vazi +2 oua+ esență de vanilie+ 2-3 linguri de zahăr și se omoginează cu blenderul.
5. Stafidele se pun pentru câteva minute în apă caldă cu puțin rom, după care se adaugă peste brânza.
6. Foile de clătite suprapuse se taie în patru, ca să fie clătitele mai mici. Pe fiecare triunghi primit punem cu lingurița câte puțină umplutură de brânză. Colțurile de prin părți le adunăm deasupra umpluturii și rulam. Se așaza într-un căzănel sau într-un vas rezistent la foc, uns cu unt, și între fiecare strat de mule se mai pun bucățele mici de unt.
7. Pentru sos: adăugăm 2 linguri de smântână și o lingură de miere! Le amestecăm bine și așezăm sosul pe fundul vasului și deasupra se așaza clătitele.
8. Bagam vasul în cuptorul preîncâlzit la 200C și îl lăsăm aproximativ 5 minute, apoi scădem focul până la 150C și mai coacem mulele încă 15-20 minute.
9. Le ornamentăm cu mentă și zahăr vanilat!