Masterchef 2024, 24 septembrie. Cristian Ușurelu - Trio de pui

Masterchef 2024, 24 septembrie. Cristian Ușurelu - Trio de pui

Marți seară, la audițiile Masterchef România, Cristian Ușurelu a pregătit pentru chefi trio de pui. Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.

Se curăță pieptul de pui de grăsimea în exces punând mult accent ca pielea de pe el să fie întreagă, și se scoate mușchiulețul de piept de pui. Se pune într-o tigaie de inox încinsă 20 ml ulei și apoi se adaugă puiul asezonat bine cu sare și piper pe ambele părți.
Se ține puiul în tigaie până când pielea devine crocantă apoi se întoarce pentru 1 min pe partea cealaltă. Se adaugă 30 g unt, usturoiul zdrobit și 3 fire de cimbru proaspăt. Când untul devine ușor maroniu (burn butter) se toarnă cu o lingură peste pielea puiului pentru a primi gustul din tigaie (basting). Apoi se adaugă la cuptorul încins la 180 grade Celsius timp de aprox 8 min sau până când temperatura internă a puiului atinge 74 grade. Se scoate din tigaie, se înfoliază în aluminiu și se lasă la odihnit timp de minim 10 minute.
Morcovul, tăiat în bucăți mici, se sotează în 20 ml ulei și 20 g unt timp de 5 minute. După care se adaugă stockul de pui în care se fierbe până când morcovul devine moale. Morcovul fiert se adaugă într-un blender împreună cu puțin lichid sare piper, 20 g parmezan, 50 grame unt, zeama de lămâie și un praf de piper Cayenne. Se bagă la blender aproximativ 5 min până când se formează o consistență fină.
Pentru chipsuri, se pune parmezan ras în forma de cercuri pe foaia de copt peste care se pune puțin piper și puțin cimbru proaspăt. Se bagă la cuptor pentru 5 minute la 180 grade Celsius.
Ceapa șalotă se fierbe pentru aproximativ 6 minute dupa care se taie pe jumătate și se așază într-o tigaie cu 20 g de unt și zahărul pudră pentru a se caramelize ușor pe o parte.
Sparanghelul se blanșează pentru 2 minute in apa clocotită apoi se adaugă în tigaia încinsă cu putin unt, sare și piper.
În tigaia unde s-a gătit puiul se adaugă puțin ulei și o ceapă tăiată marunt. Se adaugă vin alb pentru deglasare și se reduce până rămâne o peliculă. După care supa de pui și se reduce mai mult de jumătate. Se stinge focul și se adăugă, unt sare și piper pentru emulsionare.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni