Marți seară, la audițiile Masterchef România, Laura Constantin a pregătit pentru chefi creveți în sos bisque. Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.
Am început cu curățarea creveților. Am păstrat cojile și capetele și am îndepărtat intestinul cu nisip. Într-o oală, am călit în ulei de măsline cojile și capetele, am asezonat cu sare și am adăugat roșiile cherry și pasta de tomate. Am gătit aproximativ 5 min, iar după am transferat totul într-un blender.
Am pulsat și am strecurat pentru a rămâne sosul bisque. Într-o tigaie separată am pus ulei de măsline, usturoi și chilli pentru a le găti la foc mic.
Odata ce uleiul este aromatizat, ridicăm puțin temperatura și adăugăm creveții curățași, asezonăm și lăsăm la gătit 3 minute. Întoarcem creveții, adăugam sosul și mai gătim în sos maxim 2 min, după care adăugăm pătrunjel. Servim creveții peste un pat de pâine crocantă pentru a absorbi sosul și nu uita de un squeeze de lămâie la final.