Marți seară, la audițiile Masterchef România, Emily Fung a pregătit pentru chefi cod cu ghimbir, sparanghel murat și maioneză de sfeclă. Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.
Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Puneți orezul și apa într-o oală și aduceți la fierbere, apoi fierbeți timp de 13 minute, opriți focul și acoperiți cu un capac. Așteptați timp de 10 minute.
Între timp faceți marinarea - combinați pasta albă de miso, apa, mirinul, sake și zahărul brun. Se toarnă marinada peste 2 fileuri de cod negru și se marinează timp de 15 minute.
Pentru a face murăturile, feliați subțire ridiche albă daikon și sfeclă. Zdrobiți 2-3 căței de usturoi și radeți un nod de ghimbir. Într-un castron combinați oțetul de mere, apa, sarea și mierea. Puneți legumele feliate, usturoiul și ghimbirul și lăsați murăturile timp de 10 minute. Coaceți peștele în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute.
Odată ce orezul este fiert, adăugați oțet de orez și zahăr alb și amestecați bine. Formați bile și puneți-le la frigider să se răcească.
În cele din urmă, faceți maioneza de sfeclă roșie. Într-un robot de bucătărie combinați, oul, muștarul Dijon, oțetul de vin alb și sarea. Stropiți încet cu ulei de sâmburi de struguri până se îngroașă. Apoi adăugați sfeclă roșie gătită și procesați până când amestecul devine roz.
Pentru asamblare, serviți pește la cuptor cu orez sushi, murături și maioneză de sfeclă roșie, presărați semințe de susan și ceapă verde.