Marți seară, la audițiile Masterchef România, Dana Maria Roman a pregătit pentru chefi orez cu creveți pe pat de alge și sos picant. Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.
Am preparat orez cu de toate cu creveți trași la tigaie în unt și usturoi pe pat de alge, asortate cu un sos dulce iute.
Pentru orez, am pregătit legumele (morcov, ardei gras diverse culori, ceapă) pe care le-am taiat cubulețe. Le-am călit în ulei. Orezul spălat, l-am adăugat legumelor călite și înăbușite, când compoziția a dat un clocot. Am adăugat puțin cimbru și pătrunjel frunze spre final. Evident, sare, piper.
Creveții i-am decorticat și i-am tras la tigaie în unt unde am "scăpat" și puțin usturoi.
Sosul iute l-am făcut din semințe de ardei iute și puțină pulpă de ardei iute pe care le-am tocat mărunt împreună cu usturoi, oțet de orez și zahăr. Acest amestec se face de obicei în blender. După ce toate au fost tocate bine, se pun puțin la foc cu puțină apă. Se adaugă spre final circa două lingurițe de amidon alimentar și se mai lasă să se dea un clocot.