• Emisiuni
  • MasterChef
  • Masterchef 2024, 24 septembrie. Rareș Ungurean - Creveți flambați în stil indian

Masterchef 2024, 24 septembrie. Rareș Ungurean - Creveți flambați în stil indian

Masterchef 2024, 24 septembrie. Rareș Ungurean - Creveți flambați în stil indian

Marți seară, la audițiile Masterchef România, Rareș Ungurean a pregătit pentru chefi creveți flambați în stil indian. Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.

Elementul aromatic de baza al dish-ului sunt ceapa eshalotte călită cu ghimbir și usturoi care este prezentă în curry și în chutney.
Pentru curry, am călit amestecul respectiv și am adăugat peste el pasta de roșii, lapte de cocos, zahăr brun, sos Worcestershire, curry, garam masala și alte condimente.
Pentru chutney, am adăugat apă, zahar brun, miere și lămâie peste amestecul de aromatice, ulterior adăugând cuburi de mango pentru a se găti în siropul format.
Am adăugat cuișoare, piper roz și garam masala.
Ulterior, am adăugat un slurry de apă și amidon pentru îngroșare. Orezul l-am clătit pentru a scăpa de amidonul în exces și după ce am adăugat sare și dafin am pus la fiert la foc mare până dă în clocot ulterior lăsând focul mic timp de 35 de minute, cu 10 minute la foc oprit cu capacul deasupra pentru a continue gătirea la abur. Pentru a balansa dulceața curryului și a chutneyului, am tăiat lime subțire pentru a face un carpaccio. Creveții au fost trași la tigaie cu sare, piper și curry, ulterior flambați cu cognac.
Peste creveți am pus frunze de cilantro pentru a complimenta aromele indene ale dish-ului cu aroma sa parfumată și proaspată. Pentru plating am optat pentru a folosi un inel de porționare pentru a stratifica ingredientele. Curry la bază urmat de orezul negru, un strat de chutney acoperit de lime pentru a adăuga aciditate și prospețime și creveti deasupra, în centrul dish-ului asezonați cu cilantro pentru parfum.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni