• Emisiuni
  • MasterChef
  • Masterchef 2024, 23 septembrie: Sebi Dascălu, antreprenorul de 25 de ani care a reparat rețeta urmând sfaturile lui chef Dumitrescu

Masterchef 2024, 23 septembrie: Sebi Dascălu, antreprenorul de 25 de ani care a reparat rețeta urmând sfaturile lui chef Dumitrescu

Sebastian Dascălu are 25 de ani și vine din Cluj. Înainte de a deveni antreprenor, a munci în Italia, inspirându-se din bucătăria acestei țări pentru rețetele sale.

Vezi cum s-a descurcat Sebi Dascălu în materialul video de mai sus. 

Gallery

Cine este Sebi Dascălu de la MasterChef 2024 


Sebi s-a născut în satul Ion Creangă, de lângă Roman. Părinții lui sunt oameni simpli, tatăl lucra pe șantier, iar mama într-un depozit de logistică. Nu aveau foarte multe posibilități financiare, au trecut și prin greutăți, însă mâncau tot ceea ce creșteau la țară.

La vârsta de 8 ani a plecat în Italia alături de părinți pentru o viață mai bună, iar așa și-a descoperit Sebi cea mai mare pasiune: carnea. A făcut o școală profesională de bucătari, la vârsta de 14 ani, și a început să meargă în practică. Ulterior, lucra și pe gratis în restaurante, numai ca să îi semneze foi de practică și să poată „chiuli” de la celelalte ore.

Pasiunea pentru carne s-a dezvoltat după ce a lucrat în mai multe restaurante, începând cu restaurante cu o stea Michelin până la cele mai bine cotate restaurante din Paris, unde chiar a ajuns în poziția de Sous Chef.

A cumpărat și studiat din scoarță în scoarță nenumărate cărți de specialitate despre carne. Știe cele mai specifice lucruri, cu precizia unui doctor.

Nu știe exact de unde vine pasiunea pentru carne, poate din copilărie. „Pentru că nu am avut când eram mic”, spune el. Carnea de vită e sfântă pentru el.

În prezent este măcelar, are o măcelărie foarte bine cotată, axată pe maturarea cărnii. Spune că nu există în România nici cărți de specialitate despre cum se maturează corect o carne, nici prea multe bussinessuri legate de asta, iar Sebi și-a făcut un scop din a duce carnea la nivel de artă.

Este căsătorit, s-a cunoscut cu soția când aveau ambii 14 ani și de atunci sunt tot împreună, trecând prin suișuri și coborâșuri. Ea este barman și director de sală. Au împreună o fetiță de 5 luni, Ginevra. Sebi spune că nașterea fetiței l-a responsabilizat foarte mult.

Experimentând stresul bucătăriilor mari, a învățat să își gestioneze emoțiile. Se consideră calm și foarte calculat, însă se poate întâmpla să explodeze.

Citește și: 

EMISIUNEA INTEGRALĂ SE VEDE PE VOYO. URMĂTOAREA EDIȚIE ESTE DISPONIBILĂ CU 7 ZILE ÎN AVANS PE VOYO

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni