Luni seară, la audițiile Masterchef România, Andra Podoabă a gătit paste fusilli cu pesto făcut din sfeclă roșie cu condimente, cu zucchini și ciuperci trase în tigaie cu unt și feta. Regăsiți, mai jos, ingredientele și modul de preparare.
Taie toate legumele începând cu zucchini-ul, pe care îl vom tăia rondele, și ciupercile în bucăți mari, dar lungi.
Pune într-o oală apă la fiert și puțină sare, în momentul în care fierbe vei putea pune pastele fusilli
Într-o tigaie, pune muguri de pin pentru a-i rumeni, aproximativ 2-3 minute, apoi așază-i într-o bol
Taie în bucăți mai mari sfecla, împreună cu 2 căței de usturoi
Pune sfecla bucăți împreună cu usturoiul tăiat, ulei de măsline, muguri de pin, parmezan ras și 2-3 frunze de busuioc în blender pentru a crea o pastă omogenă pe care o vom folosi la paste, dacă e nevoie adaugă puțină apă de la paste.
După ce pastele s-au fiert, le luăm de pe foc și le scurgem, după le amestecăm cu pasta de sfeclă
Într-o tigaie separată, punem un cubuleț de unt și șofran și vom sota zucchiniul și ciupercile. Când sunt gata le luăm de pe foc.
Pentru a monta tot: punem în farfurie pastele cu pesto de sfeclă, legumele sotate în unt cu șofran, deasupra puțină zăpadă de brânză feta, busuioc proaspăt și puțin ulei de măsline.