• Emisiuni
  • MasterChef
  • Masterchef 2024, 23 septembrie. Ramona Manole, lăutăreasa din Clejani care a gătit ca la ea acasă și le-a cântat chefilor în timp ce gustau mâncarea

Masterchef 2024, 23 septembrie. Ramona Manole, lăutăreasa din Clejani care a gătit ca la ea acasă și le-a cântat chefilor în timp ce gustau mâncarea

Ramona Manole are 33 de ani și este cântăreață. La MasterChef 2024, ea a gătit „mâncare țigănească”, un preparat alcătuit din mămăligă și carne prăjită, pe care îl face acasă pentru familia ei. În timp ce prezenta rețeta, Ramona le-a cântat chefilor câteva versuri.

Vezi cum au jurizat chefii în materialul video de mai sus.

Gallery

Cine este Ramona Manole de la MasterChef 2024

Ramona s-a născut în comuna Clejani, județul Giurgiu, pe Strada Lăutarilor. Copilăria ei a fost autentică și simplă, marcată însă de condițiile aspre de acasă, povestește ea. La doar 9 ani, mergea cu mătușile să culeagă urzici pe care le vindea apoi în piață. A crescut alături de un frate din partea tatălui, părinții ei fiind divorțați. În ciuda dificultăților, Ramona a învățat să-și dorească mai mult și să nu fie afectată de lipsurile materiale. Tatăl ei este Ioniță de la Clejani. I-a simțit lipsa și o simte și acum. Când nu avea bani nici de mâncare, abia venea ajutorul. Îi trimitea 300 de lei, o dată la 3 luni.

Primele amintiri legate de gătit ale Ramonei sunt cu mama ei, care venea obosită de la cântări și o ruga să gătească ciorbă de perișoare și mămăligă cu ardei. Ramona abia aștepta să facă aceste mâncăruri, pentru că mama îi oferea bani. La 14 ani și jumătate s-a căsătorit pentru prima dată, dar după 12 ani a divorțat, pentru că era o relație toxică, spune ea. A învățat multe despre gătit de la fosta soacră, învățând să prepare mâncăruri pentru o familie numeroasă.

Cel mai dificil moment din viața ei a fost când, la vârsta de 20 și ceva de ani, a trebuit să plece din țară pentru a lucra, lăsându-și fetele în România. A muncit din greu, cântând pe stradă și spălând vase pentru a câștiga bani. Sărăcia a împins-o să-și depășească fricile și să muncească din greu pentru a-și asigura un viitor mai bun. A uitat că este fata lui Ioniță de la Clejani, dar nu regretă absolut nimic din ceea ce a făcut, pentru că toate eforturile se concentrează pe a-și crește copii și de a le oferi bucuria pe care ea nu a avut-o, ba chiar să îi răsfețe.

Gătitul a devenit o pasiune pentru Ramona datorită fericirii pe care o simțea când familia ei aprecia preparatele ei. Face totul după gust și instinct.

Citește și: 

EMISIUNEA INTEGRALĂ SE VEDE PE VOYO. URMĂTOAREA EDIȚIE ESTE DISPONIBILĂ CU 7 ZILE ÎN AVANS PE VOYO

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni