ß
În cea de-a treia ediție a noul sezonul Masterchef România, Emil Tatu a pregătit supă de pește cu portocală. Regăsiți mai jos ingredientele și modul de preparare.
Se filetează dorada, fileurile curățate de oase și fasonate se acoperă cu un amestec de sare+zahăr până la prepararea termică
Se încinge cuptorul la temperatură maximă
Se călește mirepoix în ulei de măsline +chimen, apoi carcasa de doradă+butterfish afumat.
Se introduc la copt ardeii kapia/gras roșii, împreună cu roșiile întregi.
Se adaugă apă, 3 căței de usturoi, coaja de portocale, sardinele în suc propriu, cartofi.
Se extrage suc de portocale, se extrage suc de lamaie. Se păstrează separat.
Dupa ce s-au copt legumele, se lasă să se răcească/aburească.
Se introduce la cuptor cruton din ciabatta/french baguette uns cu ulei de măsline extra-virgin și mix de plante aromatice și condimente. (cat fierbe stock-ul)
âSe blendează ulei+pătrunjel pentru ulei de pătrunjel. Se aduce la temperatura de 65 gr. C, se strecoară, se toarnă în biberon. (cat fierbe stock-ul)
Dupa ce a fiert stock-ul, se strecoară și separă. Se păstrează cartofii, coaja de portocala, morcovii, cățeii de usturoi, butterfish-ul.
Cu blender/mixer vertical se omogenizeaza stock-ul cu ardei copți, roșii coapte, butterfish, cartofi, usturoiul fiert, coaja de portocale fiartă, pâinea uscată, ulei de măsline. Se trece amestecul prin strecuratoareă fina. Se adaugă unt la nevoie. Se adaugă sucul de portocale, sucul de lămâie, se asezonează pentru gustul final.
Ultima operațiune este reprezentată de clătirea fileurilor de pește, uscarea cu șervet de hârtie și gătirea în ulei de masline+unt, butterbasting cu cimbru și usturoi.