• Emisiuni
  • MasterChef
  • Masterchef 2024, 17 septembrie. Carina Kiss: Plăcinte brașovene cu piept de pui și ciuperci

Masterchef 2024, 17 septembrie. Carina Kiss: Plăcinte brașovene cu piept de pui și ciuperci

Masterchef 2024, 17 septembrie. Carina Kiss: Plăcinte brașovene cu piept de pui și ciuperci

În cea de-a treia ediție a noul sezonul Masterchef România, Carina Kiss a pregătit plăcinte brașovene cu piept de pui și ciuperci. Regăsiți mai jos ingredientele și modul de preparare.

Am bătut ouăle întregi cu mixerul și cu un praf de sare. Am adăugat faina și uleiul și am diluat totul cu lapte rece. Am lăsat aluatul să se odihneasca, timp în care am pregătit umplutura. Apoi am prajit 7-8 clătite într-o tigaie de 25 cm unsa cu puțin ulei. Am curățat și tocat mărunt ceapa.
Am feliat ciupercile și am ras cascavalul (50 g) pe răzătoarea cu ochiuri mari. Am încins fără ulei o tigaie largă și cu pereti mai înalți.

Am prăjit carnea de pui tăiată cubulețe mici la foc iute ca sa lase grăsimea și apa. Am amestecat cu o spatulă până ce fiecare granulă de carne s-a rumenit ușor.
Am adaugat ceapa tocată și un praf de sare și piper proaspăt macinat. Am călit și ceapa împreună cu carnea câteva minute. Am adaugat și ciupercile spălate și feliate. Am mărit flacăra de sub tigaie și am sotat totul preț de vreo 5 minute, amestecând constant. Ciupercile lasă și ele apă însă nu destulă. Am adăugat smântană lichidă și o lingură de amidon de porumb.
Am completat lichidul cu un pahărel de apă caldă și am lăsat totul la fiert vreo 12-15 minute la foc mediu. Am mai lăsat tigaia pe foc mic vreo 3 minute ca să se gătească și făina. Am tras tigaia de pe foc și am amestecat în ea și cașcavalul ras și pătrunjelul tocat. Am lăsat amestecul la răcorit. Am împărțit umplutura și am pus-o în mijlocul clătitelor, apoi le-am împăturat ca pe sarmale.
Am pregatit două castroane: unul cu ouăle bătute cu puțină sare și unul cu pesmet. Am trecut mai întâi clătitele prin ouă bătute și apoi prin pesmet. O singură dată!

Am avut grijă ca acestea să fie bine cuprinse de crustă. Într-o tigaie mai adâncă am încins uleiul pentru prăjit. Am setat focul la mediu și am prăjit pe rând clătitele în uleiul încins, întorcându-le după cateva minute și pe verso. Pe măsura ce s-au prăjit le-am scos pe un platou așternut cu șervete de hârtie absorbantă. Lângă am pregătit un sos din smântână, o lingură de muștar, 2 căței de usturoi, ulei de măsline și sare.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni