• Emisiuni
  • MasterChef
  • Masterchef 2024, 17 septembrie. Javid Tayebiderazkola: Gha li eh mahi ba be ren g / File de ton cu verdețuri și orez

Masterchef 2024, 17 septembrie. Javid Tayebiderazkola: Gha li eh mahi ba be ren g / File de ton cu verdețuri și orez

Masterchef 2024, 17 septembrie. Javid Tayebiderazkola: Gha li eh mahi ba be ren g / File de ton cu verdețuri și orez

În cea de-a treia ediție a noul sezonul Masterchef România, Javid Tayebiderazkola a pregătit orez cu pește. Regăsiți mai jos ingredientele și modul de preparare.

Sa spală orezul basmati de trei ori și punem apa la fiert, simultan condimentăm file de pește (ton) cu sare, piper și turmeric (pe ambele părți), și punem o tigaie pe foc. Tocăm coriandru și îl punem la o parte (vom adăuga mai târziu) tocăm mărarul și îl lăsăm la o parte ( îl vom folosi la orez mai încolo) tăiem ceapa verde (secțiunea verde separat și partea alba separat), adăugăm șofranul în pistil și îl pisăm cu mojar, după ce are o consistență de praf adăugam câteva cuburi de gheață și îl lăsăm la infuzie.

Dupa ce peștele este prăjit pe ambele părți în proportie de 70%, îl scoatem din tigaie și adăugăm în tigaie coriandru, schinduf și partea albă din ceapa verde la călit la un foc mic spre mediu, adăugăm apa peste tamarind într-un castron și agităm cu o furculiță și strecurăm sosul de tamarind și îl adăugăm la tigaie.

Între timp, punem orezul la fiert în apă condimentata cu sare (cât sa aibă gustul apei de mare) și două lingurițe de ulei ( oala trebuie să dea în clocot) și adăugăm mărărul tăiat și mărunțit și partea verde din ceapă albă în orez.

În timp ce sa călește schinduful cu coriandru și sos de tamarind, pisăm doi căței de usturoi și îi punem în sos.
Când compoziția din tigaie a ajuns la o consistență de sos, reintroducem peștele pentru a se armoniza gusturile și dupa câteva minute (cam 3-4) o scoatem de pe foc si o lăsăm a o parte.
Orezul: Dupa ce scade nivelul de apă considerabil și bobul de orez a crescut și este semi aldente, luăm o oală și adăugam ulei și tumernic pentru culoare și reintroducem orezul într-o forma semiconică și lăsam cu capacul pe un foc mediu spre mic ca sa terminăm procesul de gătire, uleiul adăugat va forma o crustă crocantă din orez (prăjeală ) pe care o putem folosi ca și un ornament / garnitura gustoasă si comestibilă.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni