ß
În cea de-a treia ediție a noul sezonul Masterchef România, Alexandru Neagu a pregătit raviolo cu cremă de telemea și ardei copți. Regăsiți mai jos ingredientele și modul de preparare.
200 gr de făină se frământă cu 2 ouă sare și ulei de măsline, după care se înfoliază în plastic și se dă la frigider 30 de minute.
Ardeiul se coace se curăța și se bagă la blender cu telemeaua ricotta, un gălbenuș de ou și piper.
Infuzia de busuioc: la blender, busuioc proaspăt cu ulei de floarea soarelui și se strecoară printr-o sită și tifon.
Se încălzește uleiul bine și se toarnă, peste fulgii de ardei, zahăr brun, boia dulce și usturoi, se lasă câteva minute și se strecoară.
Sosul pentru ravioli: într-o tigaie, un cățel de usturoi și salvie se prăjesc puțin în unt, după care se scot.
Aluatul de paste se întinde într-o foaie subțire se așaza pe el cremă de brânză. În mijloc se pune un gălbenuș de ou și se acoperă cu altă foaie de aluat, marginile se ung cu albuș de ou.
Într-o tigaie curată, se prăjesc puțin boabele de piper.
Raviolo se pune la fiert în apa clocotită cu sare, pentru două minute.
Se mai trage la tigaie un minut în uleiul de salvie.
Se pune în farfurie parmezan ras, deasupra cu piper proaspăt măcinat plus cele 2 uleiuri infuzate.