În cea de-a treia ediție a noul sezonul Masterchef România, Cristina Morărescu a preparat gogoși cu glazură de miere și lămâie. Regăsiți mai jos ingredientele și modul de preparare.
Se pun toate ingredientele pentru gogoși într-un castron și se amestecă până se obține o compoziție omogenă. Aluatul se pune cu lingura în formele pentru gogoși, unse cu puțin unt și se bagă la cuptor la 180C pentru 15-20 min.
Cât timp gogoșile sunt la cuptor, se pregătește glazura de miere și lămâie, adaugând într-o tigaie sucul de lămâie, coaja de lămâie, mierea și făina de tapioca. Se pune la foc mic și se amestecă 4-5 minute, până când se modifică textura și se formeaza glazura. Se scoate de pe foc și se trece compoziția printr-o sită, pentru a obține o glazură fină. Se scot gogoșile din cuptor și se pun pe un grătar de răcire. Se ornează cu puțină glazură și fistic copt, strivit în mojar.