ß
În cea de-a treia ediție a noul sezonul Masterchef România, Denisa Pantea a venit cu o ruladă cu căpșune. Regăsiți mai jos ingredientele și modul de preparare.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade
Facem blatul
-spumăm ouăle, gălbenușurile, esența de vanilie și 60 g zahăr cu mixerul la viteză mare timp de 5 minute pînă își triplează volumul și sunt ferme.
Apoi pregătim făina în care amestecăm un strop de sare.
-încorporăm peste ouă treptat, cu telul, foarte ușor. e necesar să păstrăm cât mai mult aer ca să avem o ruladă pufoasă
-în alt vas spumăm cu mixerul albușurile cu 40 g zahăr la viteză mare până devin ferme și lucioase.
-îl turnam peste amestecul de ouă și făină,în doua etape, tot cu telul de mână și amestecăm foarte ușor.
Aluatul îl întindem într-o tavă de aprox 43/38 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Îl coacem pentru 8-10 minute.
Când e gata o lăsăm la răcit, apoi o răsturnăm peste o tavă cu altă hârtie de copt si desprindem prima foaie de copt ce am folosit-o.
Pentru cremă spumăm frișca cu mascarpone, zahăr pudră si esența de vanilie până devine fermă și pufoasă
Întindem crema peste blat, lăsând o margine de 1 cm.
Adăugăm căpșunele. (Sau ca în cazul meu facem o salată de căpșuni cu lămâie și puțin zahăr)
Rulăm blatul din partea cu latura cea mai lungă, ne ajutăm de hârtia de copt.
Apoi ornăm după imaginația noastră