• Emisiuni
  • MasterChef
  • MasterChef 2024, 16 septembrie. Povestea impresionantă de viață a lui Alessandro Lusito, concurentul care a fost nevoit să vină în România din cauza Mafiei Italiene! Cum a reacționat Chef Florin Dumitrescu atunci când i-a auzit povestea

MasterChef 2024, 16 septembrie. Povestea impresionantă de viață a lui Alessandro Lusito, concurentul care a fost nevoit să vină în România din cauza Mafiei Italiene! Cum a reacționat Chef Florin Dumitrescu atunci când i-a auzit povestea

Alessandro Lusito este un arhitect pasionat de bucătărie, care a venit în România din Italia alături de tatăl său, din cauza unor probleme pe care familia lui le-a avut cu Mafia Italiană.

Ajuns în fața celor trei chefi, Alessandro Lusito le-a povestit chefilor povestea sa de viață, absolut impresionantă. Acesta a fost nevoit să plece din Italia din cauza unor probleme pe care tatăl lui le-a avut cu Mafia și și-a construit aici o nouă viață.

Povestea lui Alessandro i-a impresionat pe Chefi, însă aceștia au vrut să afle și preparatul cu care a venit la MasterChef. Se pare că tânărul s-a întrecut pe el însuși și a gătit ceva cu totul special: Lasagna din crespelle cu fistic și mortadella.

Primul care a gustat din preparatul lui a fost Chef Sorin Bontea. Acesta a fost mulțumit de aspectul mâncării gătite de Alessandro, însă cel mai important este gustul.

VEZI ÎN VIDEOCLIPUL DE MAI SUS DACĂ ALESSANDRO LUSITO A PRIMIT SAU NU ȘORȚ DIN PARTEA CELOR TREI CHEFI

EMISIUNEA INTEGRALĂ e disponibilă PE VOYO. URMĂTORUL EPISOD ESTE ÎN AVANS PE VOYO.

Gallery

Cine este Alessandro Lusito de la Masterchef România

Alessandro s-a născut într-un mic oraș din sudul Italiei, în comuna Brindisi. Încă de mic, viața lui a fost marcată de un eveniment tragic. Tatăl său avea o afacere prosperă cu cauciucuri, însă mafia a distrus totul. Au tras focuri de armă, au detonat o bombă, iar familia lui, odinioară foarte bogată, s-a prăbușit în datorii. Alessandro avea doar 6 ani atunci, dar a simțit intens greutățile care au urmat. Certurile dintre părinți s-au înmulțit, iar în final, aceștia au decis să facă un divorț fictiv, pentru a încerca să-și salveze ce mai rămăsese din viață. Abia când Alessandro a împlinit 17 ani, a aflat că părinții lui au decis să se despartă definitiv. În cele din urmă, familia a luat decizia să părăsească Italia și să înceapă o viață nouă în România.

Anii de adolescență nu au fost ușori pentru Alessandro. La liceu, a trecut printr-o altă experiență traumatizantă: a fost amenințat cu un pistol, dar a fost salvat de un prieten curajos. Cu toate acestea, Alessandro a reușit să își construiască o nouă viață. În România, s-a adaptat, a învățat limba și, de-a lungul celor 17 ani de când locuiește aici, a devenit un vorbitor fluent de română.

Familia lui Alessandro s-a reconfigurat în România. Tatăl său și-a refăcut viața profesională și conduce acum un business cu covoare artizanale în Alba Iulia. Alessandro are și un frate mai mic, cu 3 ani, care este hairstylist.

Deși nu i-a plăcut facultatea la început, Alessandro a absolvit în cele din urmă Facultatea de Arhitectură de Interior și a obținut chiar și o bursă. Drumul lui profesional a fost unul cu suișuri și coborâșuri, dar a reușit să devină un arhitect de interior de succes. A avut în subordine până la 12 persoane și a colaborat cu clienți importanți, precum Radisson. A desenat modele de marmură pentru biserici românești și a fost omagiat de Patriarhul Daniel pentru contribuția sa la Mănăstirea din Techirghiol.

Pe lângă pasiunea pentru arhitectură, Alessandro a dezvoltat o iubire profundă pentru gătit încă din copilărie, influențat de bunica lui, care îl învăța să prepare paste tradiționale italiene. După ani în care greutatea sa ajunsese la 120 de kilograme, Alessandro a găsit echilibrul printr-o dietă bazată pe mâncare proteică și a reușit să scadă la 90 de kilograme. Astăzi, gătitul este una dintre marile sale pasiuni și se dedică preparării mâncărurilor tradiționale italiene, dar și experimentării cu rețete noi.

Alessandro este căsătorit din 2016 și are doi copii: o fetiță de 6 ani și un băiețel de 2 ani. Deși mama lui și-ar fi dorit să urmeze o carieră în IT, Alessandro visează să devină bucătar. Este un fan al emisiunilor culinare și al chefilor celebri din România, iar una dintre dorințele sale cele mai simple este să-i facă clătite chef-ului Cătălin Scărlătescu. Nu pentru a impresiona, ci doar pentru bucuria de a împărtăși pasiunea sa pentru gătit.

Cu o viață plină de provocări și realizări, Alessandro rămâne o persoană ambițioasă, gata să își urmeze visurile, fie că este vorba despre arhitectură sau bucătărie.

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune MasterChef

Articole pentru emisiune MasterChef

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni